torsdag 25 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på MVIC, Prevas och Lunds kommun

Lars Asking har tagit över som vd för MVIC, Medicon Valley Inhalation Consortium, i Lund. Hans företrädare Ola Nerbrink blir kvar i bolaget och kommer arbeta med affärsutveckling. Samtidigt kliver Ursula Hultkvist Bengtsson in som ny styrelseledamot. MVIC är en paraplyorganisation som samlar 26 i huvudsak skånska bolag inom forskning och produktutveckling av inhalerade läkemedel. 2016 ökade nettoomsättningen med 19 procent till 12,3 miljoner kronor medan ett tidigare plusresultat vändes till -1 mkr i förlust.

Noterade teknikkonsultkoncernen Prevas har värvat Håkan Erlandsson som affärsenhetschef för produktutveckling inom mekanik, elektronik och mjukvara i södra Sverige. Håkan Erlandsson har ett förflutet från Malmöbaserade Epsilon och senare ÅF. Parallellt kliver Björn Pentén, som arbetat med försäljning på Prevas ett par år, upp som affärsområdesansvarig för konsultverksamheten. Prevas har ett 50-tal anställda i södra Sverige. Intäkterna för region syd landade på 72,2 miljoner kronor 2016.

Tove Möller Andersson blir i juni biträdande näringslivs- och turismchef i Lunds kommun. Hon kommer ha det operativa ansvaret för Näringslivsenheten, Lund Tourist Center, Lund Convention Bureau och International Citizen Hub. Sistnämnda är en organisation som i huvudsak fokuserar på att hjälpa medföljande till utländska arbetare vid ESS och Max IV med ingångar till svenska samhället. Tove Möller Andersson arbetar redan i dag som näringslivsutvecklare i Lunds kommun. Näringslivs- och turismchef är Per Persson.

Rapidus

Lars Asking har tagit över som vd för MVIC, Medicon Valley Inhalation Consortium, i Lund. Hans företrädare Ola Nerbrink blir […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.