lördag 11 maj 2024

inloggad som

Bouvet får ny struktur – och ny Malmöchef

Marie Eriksson kliver ner från vd-posten på Bouvet Syd. Hon efterträds av tidigare försäljningsansvarig Thomas Fleming som blir den norska miljardkoncernens regionchef för södra Sverige. Bakgrunden är en omstrukturering av Bouvets svenska gren.

– Vi har gjort en strukturell förändring. Vi kommer ha regionsfördelning så alla anställda kommer arbeta i Bouvet Sverige, säger Sverigechef Jonna Nordén till Rapidus.

Ändringen införs under året. Bouvet Syd byter namn till Bouvet Public Skills och kommer enbart hantera IT-koncernens stora kund Kammarkollegiet.

På kontoret i Malmö ligger fokus på tjänster inom digitalisering med bland annat projektledning, system- och webbutveckling. Sedan tidigare har interaktionsdesigner adderats till den skånska personalstyrkan för att kunna erbjuda användarvänliga lösningar ovanpå de rent tekniska.

Thomas Fleming har en bakgrund från Tieto och Fujitsu men arbetar på Bouvet Syd sedan ett år tillbaka. I mars tog han över som regionchef.

– Jag kommer att fortsätta rekrytera. På agendan står också att positionera Bouvet tydligare på den skånska marknaden och jag kommer fokusera på den digitala utvecklingen som sker i samhället, säger han till Rapidus.

Till början av 2018 siktar han på att ha ökat personalstyrkan på Malmökontoret med en handfull medarbetare. Samarbete mellan personal i Bouvet sker över kontorsgränserna men omkring 20 personer finns på plats i Malmö.

Bland Malmökontorets kunder finns stora och medelstora företag samt flera kommuner. Under det senaste året har antalet kunder dubblerats.

Norska IT-koncernen Bouvet gick in på den svenska marknaden 2008 genom att köpa upp Microsoftkonsulten Zekundera i Malmö.

Totalt sysselsätter Bouvet 1.100 personer i Skandinavien varav ett 100-tal personer i Sverige fördelade på kontoren i Malmö, Stockholm, Örebro samt ett nyöppnat kontor i Borlänge.

Den norska koncernen omsatte 1,3 miljarder norska kronor 2016. Bouvet i Sverige dubblade ifjol omsättningen till 109,2 miljoner kronor. Bouvet Syd har tidigare pressats av återkommande förlustresultat, hur 2016 slutade vill Thomas Fleming inte uppge.

Emily Binks

Marie Eriksson kliver ner från vd-posten på Bouvet Syd. Hon efterträds av tidigare försäljningsansvarig Thomas Fleming som blir den norska miljardkoncernens […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen