fredag 3 maj 2024

inloggad som

Mjukvaruchefen slutar då Anima lägger om fokus

Malmöbolaget Anima skiftar fokus från utveckling till försäljning av sina uppkopplade armbandsur. Mjukvaruchefen Christian Westergren lämnar sin post och går till mjukvarubolaget Stickybit i Malmö. Huruvida hans tjänst på Anima ska återbesättas är ännu oklart.

Nu satsar Anima på att erövra fler marknader och kontinuerliga släppa nya smarta funktioner till klockan.

– Klockan lanserades i butik i mars och försäljningen har börjat mycket bra. Vi inriktar oss nu på att bygga upp samarbeten med återförsäljare och distributörer, och att skapa nya relevanta funktioner till klockan, säger medgrundare Sarandis Kalogeropoulos, som inte vill inte avslöja några försäljningssiffror.

Klockan som säljs under varumärket Kronaby har kommit ut på marknaden i en stor del av Europa. I Sverige säljs den genom utvalda klockåterförsäljare. Nästa halvår ska den lanseras i USA och Asien.

– Det finns andra bolag med liknande produkter, men de är inte många. Varje aktör utvecklar sina egna smarta funktioner och sin egen design, säger han.

Anima startades 2015 av fyra Sony Mobile-chefer, Fredrik Rosén, Pål Borge, Sarandis Kalogeropulos och Thomas Sandelius, och sysselsätter ett 70-tal personer varav runt 50 är anställda. Bolaget fick i starten 94 miljoner kronor i riskkapital från kinesiska elektroniktillverkaren Goertek.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget Anima skiftar fokus från utveckling till försäljning av sina uppkopplade armbandsur. Mjukvaruchefen Christian Westergren lämnar sin post och går […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.