torsdag 29 februari 2024

inloggad som

IT Gården öppnar Malmökontor

Efter att norska riskkapitalbolaget Norvestor blev ny majoritetsägare i december har Landskronabaserade IT Gården bytt vd. Samtidigt öppnar 90-mannabolaget nytt kontor i centrala Malmö med närmare 20 anställda på plats.

Sedan starten 1999 har IT Gårdens omsättning tickat uppåt till 197 miljoner kronor i senaste räkenskapsåret. Bolaget är inriktat på IT-drift och har de senaste åren byggt fyra egna serverhallar utanför Landskrona. Men läget är inte helt optimalt för att rekrytera personal, menar vd Johan Henckel.

– Malmöregionen har en het arbetsmarknad och ett skäl till att vi etablerar oss där är att attrahera kompetens. Det är betydligt svårare när man är lite ute på landet, säger han till Rapidus.

Johan Henckel har arbetat på IT Gården sedan 2013 och tar nu över vd-posten från grundaren Jan Swedin, som blir kvar i styrelsen men inte i någon operativ roll.

Det nya kontoret kommer initialt att sysselsätta 15-20 anställda, uppger Johan Henckel. Utöver försäljningspersonal handlar det bland annat om ett team av tekniker för att serva kunder i Malmö och Lund.

– Vårt fokus framåt är på små och medelstora företag. I Malmöregionen finns flera tusen företag i det segmentet, säger han.

I Malmö finns även konkurrenter som AddPro och Saldab IT, som i april köptes upp av börsnoterade Dustin.

Kontorschef i Malmö blir Kasper Levison, som arbetat på IT Gården sedan i höstas. Bolaget ägs i dag till 77 procent av norska Norvestor, resten ägs av ledningen samt delar av personalen. Bland kunderna finns Å&R Carton samt Malmöbolaget Apsis, även det delägt av Norvestor.

Erik Olausson

Efter att norska riskkapitalbolaget Norvestor blev ny majoritetsägare i december har Landskronabaserade IT Gården bytt vd. Samtidigt öppnar 90-mannabolaget nytt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.