lördag 22 juni 2024

inloggad som

Göteborgsbyrå öppnar filial i Malmö

Innovations- och kommunikationsbyrån IMCG  – med huvudkontor i Göteborg – har i dagarna etablerat ett kontor i Malmö. Skånska kunder sedan tidigare är Båstad kommun, IUC Syd och BrainLit.

IMCG:s fokus är på den hållbara staden och de är partner och projektutvecklare för forsknings- och innovationsprogram inom EU.

– Vi har jobbat med skånska företag i flera år, och kände att tajmingen var rätt nu eftersom vi fått bäring och stabilitet i vår verksamhet, säger Jonas Norrman, vd på IMCG, till Rapidus.

För att leda kontoret i Malmö har Kamil Zajaczkowski rekryterats. Han kommer senast från Sustainable Business Hub, ett miljöteknikkluster som grundfinansieras av Region Skåne.

– Jag är specialist på finansiella tjänster och kommer huvudsakligen att jobba med en finansieringsplattform som IMCG utvecklat som hjälper företag och organisationer att söka medel till projekt, produktutveckling och patent, säger han.

Kamil Zajaczkowski nämner tre internationella EU-projekt de redan är involverade i och som inbegriper skånska företag och organisationer. Ett handlar om omställning av transportsystem till eldrivna fordon där industriklustret IUC Syd är en av aktörerna. Ett annat handlar om förebyggande tekniska lösningar mot utsläpp i Östersjön med bland andra Båstad kommun som partner. Ett tredje fokuserar på decentraliserade biogasanläggningar med Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp som en deltagare.

Kamil Zajaczkowski nämner även att de hjälper Lundaföretaget BrainLit, som grundades av serieentreprenören Tord Wingren, med att söka EU-medel.

2015 omsatte IMCG:s 10,3 miljoner kronor med ett resultat på 1,3 miljoner. Enligt Jonas Norrman ligger siffrorna för 2016 på ungefär samma nivå.

I nuläget är de nio anställda men kommer i samband med etableringen att rekrytera ett par tjänster till i Malmö det kommande året.

Magnus Erlandsson

Innovations- och kommunikationsbyrån IMCG  – med huvudkontor i Göteborg – har i dagarna etablerat ett kontor i Malmö. Skånska kunder sedan tidigare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]