lördag 18 maj 2024

inloggad som

Hypergene förbereder Norge-etablering

Mjukvarubolaget Hypergene i Malmö fördjupar och förlänger sitt avtal med Volkswagen Group Sverige. Samtidigt bäddar bolaget för en etablering i Norge.

– Vi är i full fart med att förbereda oss för den norska marknaden. Vårt mål är att ha etablerat oss där i slutet av året, säger vd Per Hidenius till Rapidus.

Volkswagen Group Sverige använder sedan tidigare Hypergenes beslutsstödsmjukvara för analys och rapportering för biltillverkarens återförsäljare i Sverige.

– Det nya är att Volkswagen Group Sverige börjar använda vårt system för deras interna verksamhetsstyrning. De utökar och använder hela vårt erbjudande, säger Per Hidenius.

Hypergene utvecklar beslutsstöd för verksamhetsstyrning med verktyg för planering, analysering och uppföljning. Bland kunderna syns TV4, Viking Line, Svenska Spel och Stockholms läns landsting.

Sedan årsskiftet har Hypergene förstärkt personalstyrkan med 22 personer varav 13 i Stockholm, 5 i Malmö och 4 i Göteborg. Samtliga börjar arbeta i bolaget runt sommaren. Hypergene sysselsätter totalt 120 personer och har även kontor i Skövde och Kalmar. Omsättningen för 2016 ökade marginellt till omkring 120 miljoner kronor.

Investmentbolaget Monterro är sedan i fjol majoritetsägare i Hypergene, resten ägs av Per Hidenius, Ola Engquist, grundaren Per Engwall samt personal.

Emily Binks

Mjukvarubolaget Hypergene i Malmö fördjupar och förlänger sitt avtal med Volkswagen Group Sverige. Samtidigt bäddar bolaget för en etablering i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]