lördag 4 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till A1M Pharmas vd Tomas Eriksson…

|  
|  

… vars läkemedelskandidat mot havandeskapsförgiftning just genomgått prekliniska studier för en ny indikation.

Vad handlade studien om?

– Vår ursprungsidé har länge varit att använda proteinet A1M och vår läkemedelskandidat till att behandla havandeskapsförgiftning. Med tiden såg vi att det var väldigt krävande så vi gjorde studierna snävare, för att söka efter mindre indikationer som kan ge säkerhets- och effektdata tidigare och då gick vi vidare med njurskydd vid cancerbehandling av neuroendokrina tumörer.

Hur hör njurskyddet ihop med behandling av havandeskapsförgiftning?

– Havandeskapsförgiftning är starkt förknippat med njurskador, båda uppstår av ett överskott av fria radikaler. Och det är ju samma läkemedelskandidat vi använder så man kan se detta som ett första steg mot målet att behandla havandeskapsförgiftning.

Hur ser tidsplanen ut nu?

– Nästa steg är att inleda kliniska studier under 2018.

Hur finansierar de kliniska studierna?

– Vi har kört igång en företrädesemission på cirka 123 miljoner kronor, varav 80 miljoner är säkrade genom garantiförbindelser.

Efter nyemissionen planerar ni att lista er på Nasdaq First North. Varför det?

– Vi har varit listade på Aktietorget i tre år och detta är nästa naturliga steg. Det handlar om att öka vår exponering internationellt.

Emiliano Strauss

… vars läkemedelskandidat mot havandeskapsförgiftning just genomgått prekliniska studier för en ny indikation. Vad handlade studien om? – Vår ursprungsidé […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.