fredag 26 april 2024

inloggad som

WeCloud krattar för etablering i Köpenhamn

Malmöbolaget WeCloud, som utvecklar spam- och virusskydd för e-post, skissar på ett försäljningskontor i Köpenhamnsområdet.

– Vi har planer på att göra en dansk satsning till sommaren, med några danska tekniker och säljare. Det är inte helt spikat. Vi börjar nog i ett kontorshotell och ser hur det går, säger vd Rikard Zetterberg till Rapidus.

Sedan 2015 har WeCloud även ett dotterbolag på Jylland genom förvärvet av konkurrenten Simitu, med tre anställda.

Med WeClouds mjukvara skickas e-post till WeClouds system där spam och virus rensas bort, sedan levereras den rena e-posten till kundens e-postsystem. Tekniken kan även detektera förfalskade avsändaradresser och analysera bifogade filer.

Utöver WeClouds egenutvecklade e-postskyddsprogram distribuerar de även amerikanska Zscalers och Webroots molnbaserade säkerhetstjänster mot virus på webben. Bland kunderna syns norska IT-koncernen Evry, Viking Line, Skånemejerier och Atlas Copco.

Ifjol kunde WeCloud lägga till schweiziska Swisscom på kundlistan. Sedan dess har Swisscom, som motsvarar Telia i Sverige, nästan blivit en av WeClouds största kunder.

– De utökar med licenser på vår tjänst varje månad. Avtalet är väldigt stort för oss, mellan tummen och pekfingret är det värt ungefär 1,5 miljoner kronor per år. Det gäller enbart vår egenutvecklade mjukvara som de installerar på sina datacenter för att undvika spam och virus i sin e-post, säger Rikard Zetterberg.

Han och Karl Andersson grundade WeCloud 2010. Under innevarande räkenskapsår, som fortgår till sista april, uppskattar Rikard Zetterberg att omsättningen ökar till 37 miljoner kronor. Ägare är Rikard Zetterberg, Karl Andersson och Andreas Berglund samt ett tiotal mindre delägare varav de flesta är anställda.

Emily Binks

Malmöbolaget WeCloud, som utvecklar spam- och virusskydd för e-post, skissar på ett försäljningskontor i Köpenhamnsområdet. – Vi har planer på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.