lördag 27 april 2024

inloggad som

Swedish Growth Fund går in i börsaktuella Zaplox…

Teknikbolaget Zaplox i Lund siktar inför sin kommande börsnotering på att ta in 40-45 miljoner kronor, varav merparten redan är säkrad. Det uppger vd Magnus Friberg för Rapidus. Såväl befintliga ägare som nya går in med pengar. Swedish Growth Fund gör sin första investering i bolaget.

– Vi har tagit in teckningsförbindelser för huvuddelen av beloppet från de befintliga huvudägarna, styrelsen och ledningen i bolaget. Och sedan är det också några nya investerare som går in i samband med emissionen, säger Magnus Friberg.

Pengarna ska bland annat gå till satsningen i USA där en mindre del av bolagets 20 anställda finns vid kontoret i Dallas.

– Vi expanderar vår verksamhet i USA. Sedan förstärker vi upp vår leveransorganisation, vi får fler order och därför fler leveranser så vi måste säkra att den är fullt skalbar. Och så fortsätter vi utveckla våra tjänster. Men den största biten är att vi går starkt in i USA, säger Magnus Friberg.

Planen är att notera sig i början av juni.

Zaplox utvecklar system för lås som öppnas med mobila nycklar. Användaren laddar ner nyckeln till telefonen via en app medan ett webbaserat administrationsgränssnitt reglerar vilka nycklar som kan öppna vilka dörrar vid olika tidpunkter.

Omsättningen för 2016 fördubblades nästan från 1,1 miljon kronor 2015. Zaplox ägs till största delen av Industrifonden, LMK Ventures och tyska 4M Beteiligung, som kontrolleras av industrifamiljen Mankel.

Swedish Growth Funds vd Jonas Edelswärd har sedan årsskiftet fungerat som Zaplox finanschef på konsultbasis. Han deltog därför inte i fondens investeringsbeslut.

Emily Binks

Teknikbolaget Zaplox i Lund siktar inför sin kommande börsnotering på att ta in 40-45 miljoner kronor, varav merparten redan är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.