torsdag 16 maj 2024

inloggad som

DMI International öppnar kontor i Malmö

Amerikanska DMI, Digital Management Inc, med huvudkontor i Washington, Europasäte i London samt utvecklingskontor i Barcelona, satsar på en Nordenetablering. Och de väljer att börja i Skåne och Göteborg.

– Ambitionen är att vi ska ha runt fem expertkompetenser i Malmö och uppdrag från ett tiotal företag i regionen inom ett år, säger Michael Eriksson som är DMI Internationals verksamhetschef.

Sedan kort tid tillbaka finns ett DMI-kontor i Göteborg med tre anställda och nu fortsätter alltså etableringen med ett kontor i Malmö där man kommer att sitta i United Spaces nya lokaler i Studio i Västra hamnen från början av april.

För att leda etableringen i Norden har DMI rekryterat Alan Smith från Volvo Group, där tidigare global digital chef, och Jessica Nordlander från Google, där tidigare ansvarig för nya affärsområden i Norden.

Som exempel på kompetenser de letar efter nämner Michal Eriksson ”big data experter”, det vill säga personer som kan hantera och göra analyser av stora mängder datapunkter. DMI:s affärsidé handlar om digital omställning och att anpassa sina kunders verksamheter till en digital värld. De sysslar bland annat med tjänster inom webb, mobilteknik och datalagring i molnet. 

Michael Eriksson kom in i företaget i samband med att DMI år 2013 köpte det skånska appbolaget Golden Gekko med rötter från LTH och med före detta anställda från Sony Mobile. En av grundarna och delägare i Golden Gekko, Magnus Jern som nu avancerat till innovationsansvarig inom DMI, kommenterar satsningen så här:

– Vi ser att Sverige har ett försprång inom utveckling och tillverkning av internet of things, och eftersom vi har goda kontakter i Skåne och Lund sedan tidigare är det naturligt för oss att börja där.

DMI har totalt 2.200 anställda och av dessa jobbar drygt 350 i DMI International.

2015 omsatte hela koncernen 330 miljoner dollar och DMI International, som enligt Michael Eriksson i princip är det gamla Golden Gekko med kunder i Europa och Asien, omsatte 2016 cirka 10 miljoner dollar. Prognosen för Norden 2017 är 1,2 miljoner dollar.

Magnus Erlandsson

Amerikanska DMI, Digital Management Inc, med huvudkontor i Washington, Europasäte i London samt utvecklingskontor i Barcelona, satsar på en Nordenetablering. Och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad