fredag 23 februari 2024

inloggad som

Clio Online öppnar Malmökontor

Senare i vår öppnar Clio Onlines svenska dotterbolag Bonnier Education upp ett kontor i Malmö. Försäljningskontoret ska till en början sysselsätta tre till fyra personer.

– Vi hoppas också att vi kan rekrytera redaktörer i området, det beror på hur många som har lust att köpa vår produkt. Kontoret öppnar i april, säger medgrundare och vd Lousie Herping Ellegaard till Rapidus.

Köpenhamnsbaserade Clio Onlines läromedel är helt och hållet digitala med en plattform för varje ämne. Hittills har material på svenska utvecklats primärt för högstadieelever. Flera svenska skolor använder lärplattformen, däribland Munkhätteskolan i Malmö.

– Det här året så kommer vi vara klara med material till mellanstadiet. Vi har fått bra respons i Sverige, säger Louise Herping Ellegaard.

All utveckling av bolagets svenska produkter sker fortsatt i Stockholm där Clio Online etablerade sitt första svenska kontor 2015. I mars samma år köpte Bonnier in sig som majoritetsägare och bildade dotterbolaget Bonnier Education. Totalt arbetar 78 personer i det bolaget.

Clio Online grundades i Danmark 2006 av Louise Herping Ellegaard, Janus Brann Sørensen och Lasse Guldsborg. De har vuxit till att bli ett av Danmarks största digitala undervisningsförlag. I Danmark finns Clio Online i Köpenhamn, Århus, Ålborg och Odense. Clio Online omsatte ungefär 110 danska miljoner kronor 2016.

Emily Binks

Senare i vår öppnar Clio Onlines svenska dotterbolag Bonnier Education upp ett kontor i Malmö. Försäljningskontoret ska till en början […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.