torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Clio Online öppnar Malmökontor

Senare i vår öppnar Clio Onlines svenska dotterbolag Bonnier Education upp ett kontor i Malmö. Försäljningskontoret ska till en början sysselsätta tre till fyra personer.

– Vi hoppas också att vi kan rekrytera redaktörer i området, det beror på hur många som har lust att köpa vår produkt. Kontoret öppnar i april, säger medgrundare och vd Lousie Herping Ellegaard till Rapidus.

Köpenhamnsbaserade Clio Onlines läromedel är helt och hållet digitala med en plattform för varje ämne. Hittills har material på svenska utvecklats primärt för högstadieelever. Flera svenska skolor använder lärplattformen, däribland Munkhätteskolan i Malmö.

– Det här året så kommer vi vara klara med material till mellanstadiet. Vi har fått bra respons i Sverige, säger Louise Herping Ellegaard.

All utveckling av bolagets svenska produkter sker fortsatt i Stockholm där Clio Online etablerade sitt första svenska kontor 2015. I mars samma år köpte Bonnier in sig som majoritetsägare och bildade dotterbolaget Bonnier Education. Totalt arbetar 78 personer i det bolaget.

Clio Online grundades i Danmark 2006 av Louise Herping Ellegaard, Janus Brann Sørensen och Lasse Guldsborg. De har vuxit till att bli ett av Danmarks största digitala undervisningsförlag. I Danmark finns Clio Online i Köpenhamn, Århus, Ålborg och Odense. Clio Online omsatte ungefär 110 danska miljoner kronor 2016.

Emily Binks

Senare i vår öppnar Clio Onlines svenska dotterbolag Bonnier Education upp ett kontor i Malmö. Försäljningskontoret ska till en början […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.