lördag 4 maj 2024

inloggad som

Diaprost tankar kassan inför kliniska studier

Förra året rapporterade Rapidus att Lundabolaget Diaprost tagit emot flera investeringar i mångmiljonklassen då Björn Parkander gått in som huvudfinansiär. Nu har Parkander skjutit till ytterligare tio miljoner kronor.

– Vi har ett investeringsavtal med honom om finansiering fram tills de kliniska studierna. De här pengarna ingår i det avtalet och täcker de sista förberedelserna inför de kliniska studierna, säger Diaprosts vd Johan Drott till Rapidus.

Lundabolaget är en avknoppning från forskning vid Lunds universitet. Bolaget utvecklar en patenterad metod för att diagnosticera och behandla prostatacancer, med en typ av målsökande antikroppar som binder sig till de skadade cellerna.

Björn Parkander har nu sammanlagt gått in med 36 miljoner kronor. Han företräder ägarfamiljen Parkander, som tidigare ägde miljardkoncernen Strålfors och som investerat i skånska Puls och Nexam Chemical. Utöver Parkander ägs Diaprost främst av grundarna.

Rapidus har varit i kontakt med Björn Parkander, som helt avböjer att kommentera satsningen på Diaprost.

Emiliano Strauss

Förra året rapporterade Rapidus att Lundabolaget Diaprost tagit emot flera investeringar i mångmiljonklassen då Björn Parkander gått in som huvudfinansiär. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.