fredag 3 maj 2024

inloggad som

Medeonbolag når marknaden

Cleer4U i Malmö lanserar sin första produkt. Till en början säljs den på internet via bolagets hemsida, men inom kort  även på apotek. Produkten CleerPlus är ett medel mot bland annat munsår som har tagits fram i samarbete med Medeon-bolaget Galenica, som är en av delägarna.

CleerPlus är en gel bestående av bland annat cellulosa och etanol, som förutom antiseptisk effekt även har en skyddande funktion som ett plåster. När gelen sätts på såret och får torka bildas en skyddande film som minskar irritation av såret och påskyndar läkningsprocessen.

– Det är en produkt med få komponenter, men som tillsammans har mycket god effekt, säger grundaren Tomas Hammargren, som tidigare varit vd för Biora.

Gelen är CE-godkänd för behandling av munsår, småsår och blåsor samt insektsbett, inklusive fästingbett.

Galenica äger 50 procent av bolaget medan Tomas Hammargren och Thomas Antoni äger 25 procent vardera. Cleer4U sysselsätter en handfull personer och produktionen sker hos Malmöbolaget Bioglan.

Bolaget Cleer4U grundades 2013 och är helt finansierat av delägarna. Almi beslutade i förra veckan om ett lån till bolaget, för att stödja lanseringen i Sverige.

Elisabet Ottosson

Cleer4U i Malmö lanserar sin första produkt. Till en början säljs den på internet via bolagets hemsida, men inom kort […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.