onsdag 6 december 2023

inloggad som

Holländsk IT-koncern växlar upp i Malmö

|  , ,
|  

Sedan IT-säkerhetsbolaget Coresec Systems blev en del av holländska SecureLink i somras har personalstyrkan växt till 120 medarbetare och Malmökontoret blivit center för koncernens dygnet runt-tjänster.

IT-säkerhetsbolaget har sitt huvudkontor i Malmö och utvecklar vare sig hård- eller mjukvara, utan är återförsäljare av system.

– Vi ser till att kunden köper rätt saker, installerar dem i kundens miljö, och hjälper till med uppdateringar. Vi kan också övervaka systemen 24 timmar om dygnet för att se att de fungerar, och analysera all trafik för att hitta eventuella attacker, säger operative chefen Johan Andersson till Rapidus.

Kunderna finns inom olika branscher och myndigheter, till exempel inom bank- och finanssektorn, detaljhandeln och företag som sysslar med molntjänster.

De senaste åren har medfört flera kostymbyten. Länge var verksamheten del av Malmöbaserade IT-bolaget AddPro. Men 2014 såldes AddPro till en tysk kapitalfond – för att bara några månader sedan delas i två delar. Säkerhetsverksamheten förblev i tysk ägo, och fick namnet Coresec Systems.

Coresec Systems hann på ett och ett halvt år köpa på sig tre konkurrerande IT-säkerhetsbolag, Svenska ISecure, norska Gateway Security och holländska WeSecure, innan bolaget själv blev uppköpt av en holländsk konkurrent, SecureLink, sommaren 2016.

Ett halvår senare har ett nytt datasäkerhetscenter som servar hela koncernen dygnet runt tillkommit vid Malmökontoret. Ett tiotal nya medarbetare har anställts, som kan få sällskap av ytterligare 25 innan året är slut. I dagsläget arbetar 120 personer vid Malmökontoret.

Johan Andersson, tidigare vd på Coresec, är numera operativ chef för hela SecureLink-koncernen.

Under hösten har ytterligare två bolag infogats i SecureLink: brittiska Nebulas och tyska IT-Cube. Tillväxten i branschen triggas av återkommande larm i medierna om hackerattacker mot företag och myndigheter. I våras klubbades dessutom om ett nytt EU-direktiv som höjer kraven på företags IT-säkerhet.

– Enligt en prognos kommer det år 2020 att saknas en och en halv miljon IT-säkerhetsexperter globalt, säger Johan Andersson.

Elin Andersson Rosenstock

Sedan IT-säkerhetsbolaget Coresec Systems blev en del av holländska SecureLink i somras har personalstyrkan växt till 120 medarbetare och Malmökontoret […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad