tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Orango bäddar för expansion

IT-konsultbolaget Orango i Malmö har vuxit till 110 anställda och en omsättning på 140 miljoner kronor. Under året räknar vd Ronny Roos med att expandera ytterligare, antingen med förvärv eller nytt eget kontor i Sverige.

– Vi satsar ganska hårt inom Microsoft Dynamics 365-världen och Enterprise, säger han till Rapidus.

Orango har tidigare förvärvat Åhus StudioData i Kristianstad, Annata i Stockholm och i början av 2016 även Sigma IT Consultings Microsoft Dynamics NAV-verksamhet.

Malmöbolaget sysslar med affärssystem som Bison, Microsoft Dynamics 365 och Microsoft Dynamics NAV. Inom det sistnämnda området arbetar numera 40 av bolagets konsulter.

Under 2016 fick Orango 30 nya kunder, bland dem syns String Furniture, Snusbolaget.se, Gastro Import och Nordic Vehicle. Totalt arbetar 110 personer i Orango i dag varav 55 i Malmö, 30 i Helsingborg, 20 i Stockholm och en handfull i Kristianstad. Hittills under 2017 har sju personer nyanställts.

– Med den positiva utveckling vi har kommer vi säkert att rekrytera minst 25 nya medarbetare i år, säger Ronny Roos.

Sedan början av 2016 är Stockholmsbaserade Sobro majoritetsägare i Orango. Bakom Sobro står bröderna Ragnar och Per-Olof Söderberg från Ratos grundarfamilj. Resten av bolaget ägs av personal.

Emily Binks

IT-konsultbolaget Orango i Malmö har vuxit till 110 anställda och en omsättning på 140 miljoner kronor. Under året räknar vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.