tisdag 16 april 2024

inloggad som

Orango bäddar för expansion

IT-konsultbolaget Orango i Malmö har vuxit till 110 anställda och en omsättning på 140 miljoner kronor. Under året räknar vd Ronny Roos med att expandera ytterligare, antingen med förvärv eller nytt eget kontor i Sverige.

– Vi satsar ganska hårt inom Microsoft Dynamics 365-världen och Enterprise, säger han till Rapidus.

Orango har tidigare förvärvat Åhus StudioData i Kristianstad, Annata i Stockholm och i början av 2016 även Sigma IT Consultings Microsoft Dynamics NAV-verksamhet.

Malmöbolaget sysslar med affärssystem som Bison, Microsoft Dynamics 365 och Microsoft Dynamics NAV. Inom det sistnämnda området arbetar numera 40 av bolagets konsulter.

Under 2016 fick Orango 30 nya kunder, bland dem syns String Furniture, Snusbolaget.se, Gastro Import och Nordic Vehicle. Totalt arbetar 110 personer i Orango i dag varav 55 i Malmö, 30 i Helsingborg, 20 i Stockholm och en handfull i Kristianstad. Hittills under 2017 har sju personer nyanställts.

– Med den positiva utveckling vi har kommer vi säkert att rekrytera minst 25 nya medarbetare i år, säger Ronny Roos.

Sedan början av 2016 är Stockholmsbaserade Sobro majoritetsägare i Orango. Bakom Sobro står bröderna Ragnar och Per-Olof Söderberg från Ratos grundarfamilj. Resten av bolaget ägs av personal.

Emily Binks

IT-konsultbolaget Orango i Malmö har vuxit till 110 anställda och en omsättning på 140 miljoner kronor. Under året räknar vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.