måndag 15 april 2024

inloggad som

Danska Bubobubo fick det svårare än väntat i Sverige

|  
|  

Det är inte så lätt att gå in i Sverige som danska IT-bolaget Bubobubo trodde. För knappt två år sedan uppgav bolaget till Rapidus att en tredjedel av Sveriges 290 kommuner skulle använda deras tjänst om två år.

Bolaget levererar IT-system som skapar en överblick för offentliga inköpschefer och politiker över leveranser, priser, erfarenheter och dialog med leverantörer till offentliga inköp. Hittills har 17 svenska kommuner köpt systemet – däribland Ystad i Skåne och Värnamo längre norrut.

– Vi kan bara konstatera att danska kommuner är mer mogna i sina offentliga inköpsanalyser än man är i Sverige. Dessutom är avstånden långt större och kommunerna i regel mindre i Sverige än vad de är i Danmarks 98 kommuner, säger Becart Peci, support manager på Bubobubo – och i övrigt själv svensk, och ansvarig för en del av den svenska säljverksamheten.

Bubobubo – som betyder hornuggla – har inte ett fast svenskt säljkontor, men överväger att öppna kontor i Hyllie. Ett svenskt aktiebolag bildades för två år sedan som motsvarighet till Bubobubo A/S, och ambitionen är trots motgången stor i Sverige.

Bolaget växer organiskt och gjorde ett positivt resultat på omkring en halv miljon danska kronor 2016 och en bruttointäkt på 5,2 miljoner danska kronor. I Danmark är Bubobubo den mest valda leverantören av analysverktyg till inköp bland kommuner och fastighetsbolag.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Det är inte så lätt att gå in i Sverige som danska IT-bolaget Bubobubo trodde. För knappt två år sedan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.