fredag 3 maj 2024

inloggad som

Danska Bubobubo fick det svårare än väntat i Sverige

|  
|  

Det är inte så lätt att gå in i Sverige som danska IT-bolaget Bubobubo trodde. För knappt två år sedan uppgav bolaget till Rapidus att en tredjedel av Sveriges 290 kommuner skulle använda deras tjänst om två år.

Bolaget levererar IT-system som skapar en överblick för offentliga inköpschefer och politiker över leveranser, priser, erfarenheter och dialog med leverantörer till offentliga inköp. Hittills har 17 svenska kommuner köpt systemet – däribland Ystad i Skåne och Värnamo längre norrut.

– Vi kan bara konstatera att danska kommuner är mer mogna i sina offentliga inköpsanalyser än man är i Sverige. Dessutom är avstånden långt större och kommunerna i regel mindre i Sverige än vad de är i Danmarks 98 kommuner, säger Becart Peci, support manager på Bubobubo – och i övrigt själv svensk, och ansvarig för en del av den svenska säljverksamheten.

Bubobubo – som betyder hornuggla – har inte ett fast svenskt säljkontor, men överväger att öppna kontor i Hyllie. Ett svenskt aktiebolag bildades för två år sedan som motsvarighet till Bubobubo A/S, och ambitionen är trots motgången stor i Sverige.

Bolaget växer organiskt och gjorde ett positivt resultat på omkring en halv miljon danska kronor 2016 och en bruttointäkt på 5,2 miljoner danska kronor. I Danmark är Bubobubo den mest valda leverantören av analysverktyg till inköp bland kommuner och fastighetsbolag.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Det är inte så lätt att gå in i Sverige som danska IT-bolaget Bubobubo trodde. För knappt två år sedan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.