måndag 15 april 2024

inloggad som

IT-konsultbolag i Malmö öppnar kontor i London

Alite International fortsätter växa på den europeiska marknaden. Ett nytt kontor i London, initialt med tre anställda, ska bana väg för en omsättning på närmare 150 miljoner kronor i år.

Med uppdrag för bland andra Nedermann och golvtillverkaren Kährs group sysselsätter Alite International i dag ett 80-tal mederabetare, uppger vd Fredrik Alstierna. Malmöbolaget är fokuserat på konsulttjänster kring de möjligheter digitaliseringen ger när det handlar om att kasta om traditionella affärsmodeller eller addera nya digitala intäktsströmmar ovanpå. Målgruppen är storföretag med över en miljard i omsättning.

– Storbritannien är en stor marknad och de ligger före stora delar av Europa när det handlar om digitalisering, säger Fredrik Alstierna till Rapidus.

Han och kompanjonen Anders Pettersson grundade Alite 2014 och är fortfarande huvudägare i bolaget. Runt halva personalstyrkan sitter i Malmö, resten finns i Köpenhamn, Göteborg, Stockholm, Zürich och vid två utvecklingskontor i Belgrad och Skopje. Några ytterligare etableringar är inte planerade i dagsläget.

– Men vi anställer väldigt mycket duktiga människor på de orter vi är på. I London räknar jag med att vi är 25 anställda inom 12-14 månader, säger Fredrik Alstierna.

Utöver ren rådgivning arbetar Alite International med existerande mjukvara, som .Net från Microsoft och Malmöbolaget InRivers system för digital produktinformation. 2016 omsatte Alite drygt 90 miljoner kronor, uppger Fredrik Alstierna. Han räknar med 150 miljoner i år.

Erik Olausson

Alite International fortsätter växa på den europeiska marknaden. Ett nytt kontor i London, initialt med tre anställda, ska bana väg […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.