söndag 28 april 2024

inloggad som

Min Doktor sluter avtal med skånsk vårdkedja

Digitala vårdtjänsten Min Doktor har nu knutit avtal med Novakliniken som har sju vårdcentraler runt om i Skåne. Detta är den tredje fysiska vårdaktören som Min Doktor samarbetar med. Bolaget har sedan start vuxit till 70 anställda och har 35 läkare knutna till sin digitala tjänst.

Via webben och mobilen ska Min Doktor fungera som en första ingång till vården där användaren kan beskriva sina symptom, få kontakt med läkare och en diagnos.

Förra våren började Min Doktor skriva avtal med fysiska vårdaktörer, och har kontrakt med privata Wetterhälsan i Jönköpings län samt med Region Halland för samarbete med alla deras 24 primärvårdcentraler.

– Vi vill samarbeta med traditionella vårdcentraler för att lära oss hur vi bäst integrerar med det fysiska systemet. Nu har en harmonisering av regelverk för bland annat digitala sjukvårdstjänster och ersättningssystem börjat ske som gör detta enklare, säger Daniel Persson, affärsutvecklingsansvarig på Min Doktor.

Min Doktor har sedan tidigare samarbeten med olika försäkringsbolag när det gäller digital vård till personer med privata sjukvårdsförsäkringar.

Efter att Charlotta Tönsgård i december förra året fick lämna bolaget håller Min Doktor på att rekrytera ny vd. Tillförordnad på posten är Fredrik Meurling.

Omsättningen låg 2015 på runt sju miljoner kronor med ett negativt resultat på minus 18 miljoner, och då hade bolaget 22 anställda. Under förra året tog bolaget in 100 miljoner kronor som Rapidus tidigare rapporterat, senast 45 miljoner i december. Bland ägarna finns EQT Ventures, Christian W Jansson, Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander.

Elisabet Ottosson

Digitala vårdtjänsten Min Doktor har nu knutit avtal med Novakliniken som har sju vårdcentraler runt om i Skåne. Detta är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.