tisdag 14 maj 2024

inloggad som

”Det är ett stort bekymmer i regionen”

Med ytterligare köp i Europa växlar brittiska Playtech upp satsningen på webb- och mobilbaserad vadhållning. I Malmö innebär det att personalstyrkan på drygt 90 anställda omgående behöver utökas med 20-30 webbutvecklare – kompetens som bolaget inte hittar lokalt.

Mobenga köptes upp av Playtech 2011 och bytte namn till Playtech Sports Sweden förra året, då Malmöbolaget blev en del av Playtechs nybildade affärsenhet inom betting på sportresultat. Under hösten blev affärsenheten i ett slag dubbelt så stor då Playtech köpte österrikiska BGT för 138 miljoner euro.

Malmöverksamheten ansvarar för utvecklingen av de mobilappar som spelarna använder sig av, ett ansvar som växt i takt med affärsområdet.

– Vi har ett stort behov av att anställa och skulle helst ha hittat 20-30 nya utvecklare direkt. Vi söker på alla fronter, men det är ett stort bekymmer i regionen för det är ett väldigt tryck, säger Malmöchefen Peter Greberg till Rapidus.

Tillsammans med IBM:s Client Innovation Center och Ikea IT deltog Playtech Sports Sweden därför på en rekryteringsmässa för IT-personal i finska Tammerfors förra veckan. Som Rapidus tidigare rapporterat har IBM Client Innovation center vuxit till över 100 anställda, med målet att bli 300 om ett år. För Ikea IT är tillväxten något blygsammare, men bolaget har i dagsläget ett 20-tal platsannonser ute för IT-tjänster i Helsingborg och Malmö. Bolaget ingår i Ikea Business Solution, som har mer än 1.500 anställda varav merparten i Helsingborg och Älmhult.

– Vi har letat efter kompetens utanför Sverige tidigare också, men detta är första gången vi gör det tillsammans med arbetsförmedlingen, säger Anna Perlis från Ikea IT.

För Mobenga är det främst designer och webbutvecklare med kompetens inom javascript som fattas. För några år sedan skedde 30 procent av online-bettingen i mobilen och 70 procent på datorn, i dag är relationen den omvända, uppger Peter Greberg.

Dessutom ska Malmökontoret under 2017 byggas ut med en avdelning inom digital marknadsföring, initialt med 5-10 anställda. Tanken är att komplettera tekniken inom webb- och mobilbaserad vadslagning som Playtech säljer med marknadsföring som kan locka fler att spela på sportresultat.

Totalt sysselsätter Playtech Sports Sweden i dag 113 personer i Malmö och Kiev, en siffra som legat relativt stilla de senaste tre åren. Ägaren Playtech är noterad på Londonbörsen och omsatte 630 miljoner euro 2015.

Erik Olausson

Med ytterligare köp i Europa växlar brittiska Playtech upp satsningen på webb- och mobilbaserad vadhållning. I Malmö innebär det att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.