torsdag 25 april 2024

inloggad som

Mats Lindoff startar nytt mjukvarbolag i Lund

Nybildade Boltmate på Ideon ska utveckla mjukvara som håller koll på uppkopplade bultar. Lundabolaget Strain Labs utvecklar sedan tidigare smarta bultar som kan tala om huruvida de är åtskruvade eller inte. Nu har bolagen ingått ett samarbetsavtal där Boltmate står för mjukvaran.

– Vi har gjort ett samarbetsavtal med Strain Labs där Boltmate är tjänsten som håller reda på bultarna. Vi ska nu kommersialisera den här tjänsten, säger Boltmates vd Mats Lindoff till Rapidus.

Lundabolaget Combain är moderbolag till Boltmate, ett företag som Mats Lindoff sedan tidigare är delägare i. Combain sysslar med positionering av uppkopplade föremål såväl inomhus som utomhus.

Strain Labs grundare Matts Lilja har även tillsammans med familjeägda Söderbergföretagen utvecklat sensorer för smarta vägmärken. Det har resulterat i bolaget Blink Services som ägs av Söderbergsföretagen, dotterbolaget Blinkfyrars vd Jonas Forsberg och Matts Lilja.

Mats Lindoff är förutom ovanstående engagemang även delägare i Hoodinn samt har varit styrelseordförande för Ideon AB.

Emily Binks

Nybildade Boltmate på Ideon ska utveckla mjukvara som håller koll på uppkopplade bultar. Lundabolaget Strain Labs utvecklar sedan tidigare smarta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.