torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Billmate breddar verksamheten

Malmöbolaget Billmate breddar sin betallösnings-verksamhet och landar en ny storkund. Samtidigt flyttar bolaget till nya lokaler vid Skeppsbron med dubbelt så mycket kontorsyta.

Billmate utvecklar och säljer teknik för betallösningar. Bolaget har sedan tidigare en tjänst där kunden kan betala direkt för en vara genom att klicka på en länk eller en bild och därefter fylla i sin e-postadress och person- eller organisationsnummer utan att gå igenom en kassa. Bland de som använder tekniken syns Skånemejerier, Malmö Redhawks samt bygg- och trädgårdsvaruhuskedjan Harald Nyborg.

Den nya egenutvecklade tjänsten samlar olika betalsätt som faktura, delbetalning, direktbetalning, vilket innebär att man tar betalt via ett bankkonto online, och kortbetalning i ett paket. Utöver det satsar bolaget även på heltäckande betalningsmöjligheter såväl online som i fysisk butik.

MattiasHultbergBillmate– Vi kommer nu satsa på omni-betalning, vilket innebär att man som företag kan använda vår tjänst i fysisk butik och i e-handeln. Där har vi fått in en stor kund som vi inte får nämna än. Men det är en stor aktör med cirka 40 butiker i Sverige inom byggbranschen, säger vd Mattias Hultberg till Rapidus.

Exempelvis kommer konsumenter erbjudas möjlighet att betala med faktura i en fysisk butik och då använder försäljaren Billmates betalningssystem.

Sex personer arbetar i Billmate, ledningen räknar med att växa till ett tiotal under 2017. För 2015 hamnade omsättningen på strax över fyra miljoner kronor. Bolaget knoppades av från Invoice Finance 2013, som sysslar med fakturaköp och inkassoverksamhet. Mattias Hultberg tog i våras över vd-posten efter Johan Lindberg som sitter kvar som vd för Invoice Finance.

Som ägare till Invoice Finance står bland andra Tibia Konsult via dotterbolaget Holahög samt BioActive Polymers vd Fredrik Lindblad.

Emily Binks

Malmöbolaget Billmate breddar sin betallösnings-verksamhet och landar en ny storkund. Samtidigt flyttar bolaget till nya lokaler vid Skeppsbron med dubbelt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad