lördag 8 juni 2024

inloggad som

Skånsk fästingdödare når butikshyllan

Medicinteknikföretaget Sanopharmas egenutvecklade anti-fästingprodukt Antick ska börja säljas i Apoteket AB:s samtliga cirka 400 butiker under sommarhalvåret 2017, och på dess sajt redan från mars.

Produkten är sedan förra året tillgänglig på nätet – genom Apotea – men nu ökar alltså tillgängligheten avsevärt. Antick kommer även att listas på Apoteksgruppen där den blir valfri för varje apotek att ta in.

Till en början sålde Sanopharma en licensierad, snarlik fästingdödarare som går under namnet Atix, men sedan förra året fokuserar de helt på sin egen teknik. Båda varianterna fryser in fästingen, men Antick kapslar dessutom in fästingen så att den inte går att missa.

Sanopharma, som har sin verksamhet på Ideon i Lund, startades och drivs av bröderna Gustav och Fredrik Andersch, som båda har en bakgrund från stora läkemedelsbolag.

– Förra året var ett magert och tappat år för oss, så vi hoppas att det ska ta fart nu, säger Gustav Andersch.

Han uppger att ytterligare en egenutvecklad produkt kommer att lanseras under 2017 men är i nuläget förtegen om dess innehåll förutom att det handlar om infektionsprevention.

Magnus Erlandsson

Medicinteknikföretaget Sanopharmas egenutvecklade anti-fästingprodukt Antick ska börja säljas i Apoteket AB:s samtliga cirka 400 butiker under sommarhalvåret 2017, och på dess […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Sexleksaker i Lejonkulan

    Det kvinnliga könsorganet har mer än 10.000 nervpunkter. Traditionella sexleksaker missar de flesta. Det är utgångspunkten för bolaget Glänta och medgrundaren Gabriella Killeen. Hon vill skapa ett stimulanshjälpmedel som omdefinierar termen sexleksak.