fredag 26 april 2024

inloggad som

Ytterligare miljoner till webbtjänst för kvalitetscertifiering

Malmöbaserade 3HF Response med webbtjänsten ansvarsfullt.se – som stöttar företags kvalitetsarbete – har fått två miljoner kronor från tidigare ägare. En av dem är Anders Pettersson, tidigare vd i sängtillverkaren Hilding Anders. I december fick webbtjänsten sin 100:e kund.

Tjänsten riktar sig till små och medelstora företag och ger stöd till att arbeta strukturerat med kvalitet, miljö och socialt ansvar. Den har utvecklats i tät diskussion med SIQ, svenska institutet för kvalitetsutveckling, och upphandlingsmyndigheter, Tillväxtverket samt regeringskansliet.

lennart-hagberg-ansvarsfullt-3hf-respons– Endast en halv procent av alla svenska företag jobbar strukturerat med kvalitetsförbättring enligt uppgift från SIQ. Vi tar ett helt nytt grepp som hjälper småföretagare genom djungeln av certifieringskrav, säger utvecklingschefen Lennart Hagbeg till Rapidus.

Företagen kan plocka ut en hållbarhetsrapport ur tjänsten, vilket efterfrågas vid offentliga upphandlingar. Tjänsten har använts vid en upphandling hos Borås kommun och Region Skåne har liknande planer.

3HF Response bildades 2015. Största ägare är förutom Anders Pettersson även Per Arvidson och Ingrid Haraldsson, som också var var med och grundade bolaget. 3HF Response sysselsätter åtta personer.

Elisabet Ottosson

Malmöbaserade 3HF Response med webbtjänsten ansvarsfullt.se – som stöttar företags kvalitetsarbete – har fått två miljoner kronor från tidigare ägare. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.