tisdag 18 juni 2024

inloggad som

Ytterligare miljoner till webbtjänst för kvalitetscertifiering

Malmöbaserade 3HF Response med webbtjänsten ansvarsfullt.se – som stöttar företags kvalitetsarbete – har fått två miljoner kronor från tidigare ägare. En av dem är Anders Pettersson, tidigare vd i sängtillverkaren Hilding Anders. I december fick webbtjänsten sin 100:e kund.

Tjänsten riktar sig till små och medelstora företag och ger stöd till att arbeta strukturerat med kvalitet, miljö och socialt ansvar. Den har utvecklats i tät diskussion med SIQ, svenska institutet för kvalitetsutveckling, och upphandlingsmyndigheter, Tillväxtverket samt regeringskansliet.

lennart-hagberg-ansvarsfullt-3hf-respons– Endast en halv procent av alla svenska företag jobbar strukturerat med kvalitetsförbättring enligt uppgift från SIQ. Vi tar ett helt nytt grepp som hjälper småföretagare genom djungeln av certifieringskrav, säger utvecklingschefen Lennart Hagbeg till Rapidus.

Företagen kan plocka ut en hållbarhetsrapport ur tjänsten, vilket efterfrågas vid offentliga upphandlingar. Tjänsten har använts vid en upphandling hos Borås kommun och Region Skåne har liknande planer.

3HF Response bildades 2015. Största ägare är förutom Anders Pettersson även Per Arvidson och Ingrid Haraldsson, som också var var med och grundade bolaget. 3HF Response sysselsätter åtta personer.

Elisabet Ottosson

Malmöbaserade 3HF Response med webbtjänsten ansvarsfullt.se – som stöttar företags kvalitetsarbete – har fått två miljoner kronor från tidigare ägare. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Magle på köparstråt

  Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

 • Tillfällig avkylning i het bransch

  HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.


 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

 • Kungens solceller i konkurs

  Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.