fredag 10 maj 2024

inloggad som

Hypergene går utomlands 2017

Mjukvarubolaget Hypergene i Malmö, som fick nya ägare i investmentbolaget Monterro tidigare i år, påbörjar nu en internationell satsning.

per_hidenius– Med den erfarenheten vi får från Monterro kommer vi nu rikta blickarna mot en internationell marknad. Vi kommer vara i ett nytt land redan första halvåret 2017, säger vd Per Hidenius till Rapidus.

Hypergene utvecklar beslutsstödssystem för verksamhetsstyrning med verktyg för planering, analysering och uppföljning. Hittills har deras mjukvara sålts via engångslicenser med årliga avgifter för bland annat underhåll.

– Vi har lagt om det till en prenumerationsmodell, då måste du visa ditt värde för dina kunder varje månad. Alla våra nya kunder går över till det, säger Per Hidenius.

Han räknar med att omsättningen ökar något från fjolårets 120 miljoner kronor, trots omläggning av affärsmodell. Hypergene sysselsätter omkring 115 personer varav 45 i Malmö och 50 i Stockholm, och resterande vid kontoren i Göteborg, Skövde och Kalmar.

– Vi kommer totalt anställa 30 – 35 personer nästa år, jämt fördelat över kontoren, säger Per Hidenius.

Bland kunderna syns Skövde kommun, Dagens Industri, Liseberg och Castellum.

Efter sommarens affär äger Monterro 60 procent av bolaget, resten ägs av Per Hidenius, Ola Engquist, grundaren Per Engwall samt personal.

Monterro är sedan tidigare ägare i mjukvarubolagen Lundalogik, Grade och Mashie. De två sistnämnda var dotterbolag till börsnoterade INXL Innovation i Lund.

Emily Binks

Mjukvarubolaget Hypergene i Malmö, som fick nya ägare i investmentbolaget Monterro tidigare i år, påbörjar nu en internationell satsning. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen