lördag 27 april 2024

inloggad som

Turbulent på Hilding Anders – tredje vd-bytet på tre år

Ett av Malmös största företag, sängtillverkaren Hilding Anders, byter vd igen. Holländaren Pepyn Dinandt tar över efter Christer Åberg, som bara suttit drygt ett år på posten. Åtgärden kommer efter en konflikt med den nya huvudägaren, amerikanska riskkapitalbolaget KKR.

KKR blev ny majoritetsägare i november då bolaget köpte Arle Capital Partners andel i Hilding Anders i en affär som hittills fått mycket lite uppmärksamhet. Pepyn Dinandt har närmast varit chef på ett av KKR:s existerande portföljbolag, URSA Insulation. Vd-bytet är en direkt följd av förändringen i ägarledet, uppger styrelseordföranden Anders Pettersson för Rapidus.

anders-pettersson– Christer Åberg har inte varit överens med KKR om framtida inriktning för företaget, säger han.

Han vill inte kommentera om det väntar ytterligare förändringar i ledningen.

Hilding Anders har närmare 9.500 anställda och omsättningen för 2015 låg på 917 miljoner euro. De senaste åren har bolagets vd-post varit något av en katapultstol. Christer Åberg blev ny vd i mitten av 2015 efter Alex Myers, som själv kom in i bolaget i början av 2014.

Erik Olausson

Ett av Malmös största företag, sängtillverkaren Hilding Anders, byter vd igen. Holländaren Pepyn Dinandt tar över efter Christer Åberg, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.