torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Djäkne Startup Studio grundar nytt konsultbolag

Djäkne Startup Studio bildar tillsammans med Bertil Sämfors och Björn Zetterström ett nytt konsultbolag. Aktiebolag Riktiga Konsulter har dragit igång under hösten och har redan en handfull kunder och lika många anställda.

– Jag och Bertil är de operationella och drivande i bolaget. Vi riktar in oss på tillväxtbolag som kanske har fått sin första kund och kommit igång, säger vd Björn Zetterström till Rapidus.

Han har ett förflutet från konsultbranschen, däribland Castra, samt mångårig erfarenhet från Sony Ericsson där han bland annat haft produktansvar. Bertil Sämfors har ett förflutet inom försäljning från bland annat ABB Automation.

– Vi vill med Riktiga Konsulter bli vad konsulter var förut: specialister som är fokuserade på att lösa problem, säger Bertil Sämfors.

Det nybildade konsultbolaget sitter i Djäkne Startup Studios lokaler i Malmö och fokuserar på tillväxtföretag inom IT- och teknikbranschen, och kommer arbeta med företag i Djäkne-sfären men också utanför.

LarsWidmark– I och med det här samarbetet har vi möjlighet att hitta rätt kompetens till de olika bolagen hos oss, säger Djäkne Startup Studios vd Lars Widmark till Rapidus.

Djäkne går utöver engagemang och rådgivning även in med pengar.

Magnus_Wide– Just nu har vi satt in en miljon kronor, men det är bara en komponent i det hela. Vi lägger ganska mycket tid på att vara delaktiga i våra projekt. Vi definierar oss själva som medgrundare, säger en av Djäknes grundare Magnus Wide till Rapidus.

I Djäknes portfölj finns tio bolag som sitter i deras kontorslokaler på Djäknegatan. Bland portföljbolagen syns Hoodin, Ample, YouCruit och United Robots. I vintras sålde bolaget av andelarna i HittaHem till Bonnier. En av Aktiebolag Riktiga Konsulters kunder är Trialbee.

Emily Binks

Djäkne Startup Studio bildar tillsammans med Bertil Sämfors och Björn Zetterström ett nytt konsultbolag. Aktiebolag Riktiga Konsulter har dragit igång […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.