söndag 28 april 2024

inloggad som

Doro flyttar tio utvecklingstjänster till Lund – men drar samtidigt ner

Börsnoterade teknikbolaget Doro ska centralisera sin utveckling till Lund. Åtgärden innebär att ett tiotal tjänster inom mjukvaruutveckling flyttas hit från Paris, uppger tillförordnade styrelseordföranden Johan Andsjö för Rapidus. Samtidigt planerar bolaget vissa personalnedskärningar i Skåne.

Beskedet kommer i samband med att Jérôme Arnaud, vd sedan nio år tillbaka, på torsdagsmorgonen meddelade att han lämnar sin post.

– Jérôme har pendlat från Paris och varit här två dagar i veckan. För att gå in i nästa skede behöver vi en vd som är mer på plats på huvudkontoret, säger Johan Andsjö till Rapidus.

Doro har haft ett tufft 2016 med nedskrivna vinstprognoser. Främst är det affärsområdet Doro Care, inriktat på larm och trygghetstjänster åt äldre och funktionshindrade, som drar ner resultatet. Bland annat har Doro Care tvingats vänta på domstolsbesked efter att upphandlingen av ett centralt ramavtal med Sveriges Kommuner och Landsting överklagades av en konkurrent.

Huvudområdet, försäljning av enklare mobiltelefoner till äldre, går däremot bra. Totalt har bolaget ökat omsättningen under årets nio första månader med 13 procent till 1,4 miljarder kronor.

Doro har i dag närmare 500 anställda, varav ungefär hälften i Sverige. I Lund har personalstyrkan det senaste året ökat från 49 till 62 anställda. Åtgärdsprogrammet som presenterades på torsdagsmorgonen inkluderar vissa ospecificerade personalnedskärningar i Skåne men enligt Johan Andsjö kommer bolaget åtminstone på sikt växa i Lund.

– All utveckling kommer inte ske i Skåne efter det här, men mer och mer kommer ske vid huvudkontoret i Lund eller hos lokala partner i Skåne, säger han till Rapidus.

Under dagen har Doros aktiekurs sjunkit med 13 procent.

Erik Olausson

Börsnoterade teknikbolaget Doro ska centralisera sin utveckling till Lund. Åtgärden innebär att ett tiotal tjänster inom mjukvaruutveckling flyttas hit från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.