onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Web Manuals plockar miljonkontrakt med KLM

Malmöbaserade IT-bolaget Web Manuals har nyligen skrivit ett ramavtal med KLM-gruppen som är värt minst 2,5 miljoner kronor. Parallellt har personalstyrkan fördubblats under året.

– Avtalet med KLM är på 2,5 miljoner kronor på kort sikt, men med en förväntad livstid på uppdraget är det värt runt 10 miljoner kronor, säger Web Manuals vd och majoritetsägare Martin Lidgard till Rapidus.

Web Manuals grundades 2012 och utvecklar en mjukvara för att ta fram och hantera digitala manualer åt piloter, tekniker och annan personal inom flygindustrin.

Tidigare i år etablerade Web Manuals ett kontor i San Diego där man nu har två personer anställda. Satsningen på Amerika har gett resultat och man har gått från 7 till 15 kunder under 2016.

Största nytillskottet är PHI Air Medical – med huvudkontor i Phoenix Arizona – som har en flotta med ett 90-tal helikoptrar som används för sjuktransporter. Andra nya kunder är DHL:s flygfrakt i Mellanamerika och ACI Jet i USA som ägnar sig åt affärsflyg.

I siffror innebär detta att Web Manuals förväntar sig att öka sin omsättning från 10,2 miljoner kronor för 2015 till cirka 15 miljoner kronor detta räkenskapsår. Av dessa härrör cirka 3 miljoner kronor från bolagets amerikanska kunder. Under 2016 har man också utökat personalstyrkan från 8 till 15 medarbetare.

I början av året tog bolaget in tre nya styrelsemedlemmar: IT-proffset Sam Aston, med bakgrund från Epsilon och Sigma, gick in som ordförande och dessutom anslöt Jimmy Jeppson, säljchef på InRiver, och Dave Edwards, tidigare operativ chef på affärsflygbolagen inom Qatar Airways och Gama Aviation.

Från den 1 januari 2017 blir Web Manuals International nytt moderbolag till Web Manuals Sweden och Web Manuals Inc., där det senare helt och hållet ska jobba mot de nord- och sydamerikanska marknaderna.

– Vi kommer att bygga en tydligare struktur där ledning och produktutveckling hamnar i International och försäljning och leverans i Sweden och Inc, säger Martin Lidgard från sin bil på den engelska landsbygden.

Magnus Erlandsson

Malmöbaserade IT-bolaget Web Manuals har nyligen skrivit ett ramavtal med KLM-gruppen som är värt minst 2,5 miljoner kronor. Parallellt har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad