fredag 3 maj 2024

inloggad som

Referat: Hyllies nyckelspelare går på offensiven

Från ett tomt rapsfält till dagens expansiva nav där nybyggena avlöser varandra. Rapidus frukostmöte på torsdagsmorgonen med Samsyn Hyllie som värd berörde såväl historien som framtiden för Malmös snabbast växande stadsdel.

hyllie_frukostmo%cc%88te1

På scen stod bland andra Hermann Haraldsson, vd för e-handelsbolaget Boozt som nyligen flyttat till Hyllie för att få mer kontorsyta och för att komma närmare Danmark. För de drygt 130 gästerna i publiken berättade han att Boozt ser ut att öka omsättningen från drygt 1 miljard kronor 2015 till 1,6 miljarder i år och att bolaget är på väg att öppna sin första fysiska butik, i Taastrup utanför Köpenhamn.

Hermann Haraldsson avslöjade även att amerikanska mediekonglomeratet Discovery Networks, som tidigare i år blev delägare då Boozt bytte aktier mot reklamutrymme, nu köpts ut.

– De är inte längre delägare, sa han till Rapiduspubliken.

Utöver Hermann Haraldsson gav Redhawks sportchef Patrik Sylvegård och Annehems vd Pia Andersson sin syn på gränskontrollerna, Hyllies attraktionskraft och stadsdelens framtid.

Klicka här för att läsa ett snabbt referat med bilder från mötet.

I publiken syntes bland andra Axis kommunikationschef Helena Hed, InUse Malmöchef Filip Månsson och Cristina Glad, liberal regionpolitiker och styrelsemedlem i en lång rad skånska innovationsbolag.

Från ett tomt rapsfält till dagens expansiva nav där nybyggena avlöser varandra. Rapidus frukostmöte på torsdagsmorgonen med Samsyn Hyllie som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.