måndag 29 april 2024

inloggad som

Ny styrelse till börsaktuellt veterinärmedicinbolag

Panion Animal Health, med adress på Medicon Village i Lund, har nu tillsatt styrelsen och drar igång verksamheten. Första projektet blir utveckling av veterinärmedicin mot epilepsi, baserad på teknik från Aktietorgsnoterade CombiGene.

– Vi siktar initialt på att få godkännande för en epilepsibehandling för hund riktad mot den amerikanska marknaden. Vi har ytterligare veterinärmedicinska projekt på väg in, säger styrelseordförande Lars Thunberg till Rapidus.

Framöver ska bolaget licensiera in eller köpa tidiga läkemedelsprojekt och utveckla dessa vidare till djurläkemedel. Många forskningssteg är lika för veterinärmedicin jämfört med för läkemedel för människor, men produkterna har andra marknadskanaler.

I veckan valdes Lars Friis Mikkelsen och Nerry Kamstrup in i styrelsen, båda danskar med lång internationell erfarenhet som specialister inom veterinärmedicin. Sedan tidigare sitter även amerikanen Dede Willis i styrelsen samt Lars Thunberg, en av grundarna till CombiGene. Anja Holm, tidigare veterinär vid danska Läkemedelsverket, tillträdde nyligen som vd.

Panion Animal Health bildades 2015 som ett heltägt dotterbolag till CombiGene under namnet CombiGene Vet. Nyligen delades aktierna ut till CombiGenes aktieägare. Störst ägare är Lars Thunberg med runt 25 procent. Panion Animal Health ska enligt planen noteras inom kort.

Elisabet Ottosson

Panion Animal Health, med adress på Medicon Village i Lund, har nu tillsatt styrelsen och drar igång verksamheten. Första projektet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.