fredag 10 maj 2024

inloggad som

Smarta hem får Verisure att expandera skånsk utveckling

Larmföretaget Securitas Direct utvecklingsavdelning har vuxit i det tysta. I det Malmöbaserade dotterbolaget Verisure Innovation har antalet medarbetare dubblats till 200 på fyra år.

Securitas Direct utvecklar inbrottslarm kompletterade med exempelvis detektorer för att upptäcka översvämning och funktioner för att styra när dörren ska vara låst, lampor tända och passeringskoder giltiga. Det mesta kan avläsas och styras från en mobiltelefon.

Den tekniska utvecklingen i larmbranschen har under senare år tagit stora kliv framåt. Det speglas även i antalet medarbetare på Securitas Directs kontor i Malmö, där den enda nordeuropeiska utvecklingsavdelningen i koncernen finns. Malmöavdelningen, som går under namnet Verisure Innovation, jobbar främst mot Norden, Holland och Belgien, och har växt från 100 till 200 anställda sedan 2012. I avdelningen ingår även ett satellitkontor i Linköping som har gått från några enstaka medarbetare till ett 40-tal.

– Framöver kommer vi att behöva bli ännu fler. Framförallt behöver vi embedded-, frontend- och backendutvecklare, säger Markus Finér, avdelningens utvecklingsdirektör.

Flera nya larmfinesser väntar på att lanseras under nästa år, men Markus Finér är ännu förtegen om vilka.

– Men man kan säga att det som sker i larmbranschen just nu till stor del handlar om synergier med utvecklingen inom internet of things. Det är ögon och öron som kommer, det vill säga bild och ljud och detektorer kopplade till dessa.

Verisure Innovation är ett helägt dotterbolag till Securitas Direct som också har två andra dotterbolag: Verisure Sverige som sysslar med hemlarm och Securitas Direct Sverige som sysslar med företagslarm. Koncernen har inga ägarkopplingar till Securitas AB.

Verisure Innovation omsatte senaste verksamhetsåret drygt 330 miljoner kronor.

Elin Andersson Rosenstock

Larmföretaget Securitas Direct utvecklingsavdelning har vuxit i det tysta. I det Malmöbaserade dotterbolaget Verisure Innovation har antalet medarbetare dubblats till 200 på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.