fredag 23 februari 2024

inloggad som

MobyTech-grundare startar nytt konsultbolag

Imre Zvorinji, grundare av numera avvecklade IT-konsultbolaget MobyTech i Lund, startar på ny kula. Tillsammans med branschveteranerna Jesper Jönsson och Eva Danielsson har han dragit igång Ninum, som enligt planen ska sysselsätta ett 20-tal anställda inom ett år.

Imre Zvorinji var vd och en av huvudägarna till MobyTech samt ansvarig för avknoppningen Zimpl fram tills att MobyTech köptes upp av franska Ausy 2012. Sedan dess har han bland annat haft en ledande post på Additude Öresund.

imre_zvorinji– Vi har ett stort personligt nätverk i regionen. Vår drivkraft är att få rätt konsult på rätt plats och den matchningen gör vi utifrån både vad kunderna vill ha och det som motiverar konsulterna bäst, säger Imre Zvorinji till Rapidus.

Medgrundaren Jesper Jönsson har ett förflutet från Teleca, Sony Ericsson och Telia medan Eva Danielsson bland annat var med och byggde upp konsultmäklarbolaget Eworks skånska gren.

eva_danielsson– Vi kommer i huvudsak inrikta oss på konsulttjänster inom produkt- och systemutveckling med tonvikt inom mjukvara, säger Eva Danielsson.

Inräknat de tre grundarna sysselsätter Ninum i dag fem personer. Imre Zvorinji uppger att bolaget redan har konsultuppdrag inom bland annat husautomation samt bank- och finanssektorn. Han siktar på att det närmaste året öka personalstyrkan med drygt ett dussin anställda och omsätta 8-10 miljoner kronor under 2017.

Erik Olausson

Imre Zvorinji, grundare av numera avvecklade IT-konsultbolaget MobyTech i Lund, startar på ny kula. Tillsammans med branschveteranerna Jesper Jönsson och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.