måndag 29 april 2024

inloggad som

MobyTech-grundare startar nytt konsultbolag

Imre Zvorinji, grundare av numera avvecklade IT-konsultbolaget MobyTech i Lund, startar på ny kula. Tillsammans med branschveteranerna Jesper Jönsson och Eva Danielsson har han dragit igång Ninum, som enligt planen ska sysselsätta ett 20-tal anställda inom ett år.

Imre Zvorinji var vd och en av huvudägarna till MobyTech samt ansvarig för avknoppningen Zimpl fram tills att MobyTech köptes upp av franska Ausy 2012. Sedan dess har han bland annat haft en ledande post på Additude Öresund.

imre_zvorinji– Vi har ett stort personligt nätverk i regionen. Vår drivkraft är att få rätt konsult på rätt plats och den matchningen gör vi utifrån både vad kunderna vill ha och det som motiverar konsulterna bäst, säger Imre Zvorinji till Rapidus.

Medgrundaren Jesper Jönsson har ett förflutet från Teleca, Sony Ericsson och Telia medan Eva Danielsson bland annat var med och byggde upp konsultmäklarbolaget Eworks skånska gren.

eva_danielsson– Vi kommer i huvudsak inrikta oss på konsulttjänster inom produkt- och systemutveckling med tonvikt inom mjukvara, säger Eva Danielsson.

Inräknat de tre grundarna sysselsätter Ninum i dag fem personer. Imre Zvorinji uppger att bolaget redan har konsultuppdrag inom bland annat husautomation samt bank- och finanssektorn. Han siktar på att det närmaste året öka personalstyrkan med drygt ett dussin anställda och omsätta 8-10 miljoner kronor under 2017.

Erik Olausson

Imre Zvorinji, grundare av numera avvecklade IT-konsultbolaget MobyTech i Lund, startar på ny kula. Tillsammans med branschveteranerna Jesper Jönsson och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.