tisdag 30 april 2024

inloggad som

Djäkne Startup Studio går in i Malmöföretag

Djäkne Startup Studio blir delägare i Malmöbolaget Ample. Bolagets digitala verktyg PrestoDaycare syftar till att förenkla och effektivisera vardagen för förskole- och fritidspersonal.

Enligt Ample används verktyget i dag av närmare tusen pedagoger i Sverige, plus testanvändare.

– Nu siktar vi på att expandera rejält i Sverige och även etablera oss i fler länder. Det kräver mer finansiella och tekniska resurser så att vi snabbare kan anpassa oss till marknadens krav, säger Richard Jones.

Han är delägare till Ample som grundades 2013 och sedan har vuxit bit för bit trots att ingen av de tre grundarna har jobbat heltid med det.

När barnen anländer på morgonen checkas de in via PrestoDaycare, som sedan används hela dagen. All information som annars skrivs i pärmar och på postit-lappar kan med mobiltelefon läggas in i den molnbaserade tjänsten, i syfte att underlätta uppföljning. Det kan handla om allt från pedagogiska framsteg till matpreferenser. Även sådant som scheman och vikarieplanering hanteras via verktyget.

Informationen kan delas med målsmännen, som har tillgång till en del av informationen via en mobilapp, och kan också kopplas mot målen i förskolans läroplan.

– Ett enkelt exempel: Stina pussar Kalle. Den händelsen skulle kunna ligga inom ramen för läroplanens målstyrning, till exempel att barnen visar empati. Då kan man tagga händelsen för uppföljning eller utvärdering. Dessutom kanske man vill dela med sig av händelsen till föräldrarna med en bild eller ett videoklipp, säger Richard Jones.

Djäkne Startup Studios kommer att delta i utvecklingsarbetet i utbyte mot en större minoritetspost.

Bland portföljbolagen till Malmöbaserade Djäkne Startup Studios finns sedan tidigare YouCruit och United Robots. I vintras sålde bolaget av andelarna i HittaHem till Bonnier.

Elin Andersson Rosenstock

Djäkne Startup Studio blir delägare i Malmöbolaget Ample. Bolagets digitala verktyg PrestoDaycare syftar till att förenkla och effektivisera vardagen för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.