söndag 28 april 2024

inloggad som

Continental hyr in sig på Ideon – har plats för ett 50-tal

Continental följer i Volvos fotspår och etablerar sig i Lund. Den tyska industrikoncernen har just hyrt kontorsplats på Ideon som räcker till ett 50-tal anställda.

I Sverige är Continental kanske främst kända för sina bildäck. Den grenen som etablerar sig i Lund är dock Automotive, som är inriktad på ny teknik till bilindustrin, allt ifrån informationsvisning inne i kupén till så kallad aktiv säkerhet – då bilen själv bromsar inför en hotande kollision.

Som Rapidus rapporterade i slutet av sommaren har Volvo Cars etablerat sig på Ideon genom att ta över personalen från Intels nedlagda utvecklingsavdelning. Nu flyttar Continental in i samma fastighet.

Redan i dag är de sju anställda på plats, uppger Mats Rydén, säljansvarig för Continental Automotive i Sverige. Han vill dock inte gå in på hur planerna ser ut framöver eller vad det är som lockat industrikoncernen till Lund.

– Vi håller på att bilda ett bolag för Continental Automotive i Sverige, men innan vi gjort det vill jag inte säga mer, säger han till Rapidus.

I ett första skede hyr Continental 400 kvadratmeter, men de har skrivit kontrakt på dubbelt så mycket.

– De ska växa in i sina lokaler. 800 kvadratmeter är lämpligt för 50-60 anställda, säger Magnus Andersson på fastighetsägaren Wihlborgs till Rapidus.

Continental är en bred underleverantör till bilindustrin och omsatte 2015 hisnande 39 miljarder euro.

– Om man tittar på allt vi gör hade Continental kunnat tillverka en egen bil av våra delar. Men vi har inget bilmärke, säger Mats Rydén.

I Sverige har Continental sedan tidigare runt 50 anställda i däckdivisionen och ett 10-tal inom automtive.

Erik Olausson

Continental följer i Volvos fotspår och etablerar sig i Lund. Den tyska industrikoncernen har just hyrt kontorsplats på Ideon som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Årets börsraket hoppas på genombrott i år

    Magnus Andersson är vd för det skånska företag som gått bäst på börsen hittills i år. Han ser fram emot att teckna avtal med kunder innan året är slut.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

  • Wihlborgs gör rekord

    Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]

  • Nybyggandet kan bromsas

    Wihlborgs har flera stora nybyggen på gång i västra Skåne, däribland ett par av bolagets största kontorsbyggen hittills. Men de […]

  • Tunga hyreshöjningar för kontor

    Årsskiftet medförde en kraftigare höjning av kontorshyrorna än på många år. Trots det är efterfrågan på kontorslokaler fortsatt stark, även […]

  • Börshuset kan byggas om till hotell

    Malmös gamla börshus på Skeppsbron, där det i dag är kontorslokaler, står inför en renovering. Ett alternativ som fastighetsägaren Wihlborgs […]