torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Continental hyr in sig på Ideon – har plats för ett 50-tal

Continental följer i Volvos fotspår och etablerar sig i Lund. Den tyska industrikoncernen har just hyrt kontorsplats på Ideon som räcker till ett 50-tal anställda.

I Sverige är Continental kanske främst kända för sina bildäck. Den grenen som etablerar sig i Lund är dock Automotive, som är inriktad på ny teknik till bilindustrin, allt ifrån informationsvisning inne i kupén till så kallad aktiv säkerhet – då bilen själv bromsar inför en hotande kollision.

Som Rapidus rapporterade i slutet av sommaren har Volvo Cars etablerat sig på Ideon genom att ta över personalen från Intels nedlagda utvecklingsavdelning. Nu flyttar Continental in i samma fastighet.

Redan i dag är de sju anställda på plats, uppger Mats Rydén, säljansvarig för Continental Automotive i Sverige. Han vill dock inte gå in på hur planerna ser ut framöver eller vad det är som lockat industrikoncernen till Lund.

– Vi håller på att bilda ett bolag för Continental Automotive i Sverige, men innan vi gjort det vill jag inte säga mer, säger han till Rapidus.

I ett första skede hyr Continental 400 kvadratmeter, men de har skrivit kontrakt på dubbelt så mycket.

– De ska växa in i sina lokaler. 800 kvadratmeter är lämpligt för 50-60 anställda, säger Magnus Andersson på fastighetsägaren Wihlborgs till Rapidus.

Continental är en bred underleverantör till bilindustrin och omsatte 2015 hisnande 39 miljarder euro.

– Om man tittar på allt vi gör hade Continental kunnat tillverka en egen bil av våra delar. Men vi har inget bilmärke, säger Mats Rydén.

I Sverige har Continental sedan tidigare runt 50 anställda i däckdivisionen och ett 10-tal inom automtive.

Erik Olausson

Continental följer i Volvos fotspår och etablerar sig i Lund. Den tyska industrikoncernen har just hyrt kontorsplats på Ideon som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.