söndag 19 maj 2024

inloggad som

HiQ och Sigma vinner mångmiljonuppdrag för ESS

17 bolag, varav en handfull skånska, delar på kakan i en färsk ESS-upphandling av IT-konsulttjänster. De ska nu bygga mjukvara som kontrollerar forskningsanläggningens olika delar. I dagsläget uppskattas upphandlingen vara värd nästan sex miljoner euro över fem år.

I första hand gäller affären dock ett ramavtal på två år, men med möjlig förlängning i ytterligare tre. Bland de skånska bolagen som får del av kakan syns Sigma IT Consulting, Softhouse och EC Konsult.

camilia1_ny– Det är många konsulter ESS har behov av. Jag hoppas på ett antal spännande uppdrag för EC Konsult, säger bolagets vd Camilia Qvist till Rapidus.

EC Konsult sysselsätter ett 20-tal anställda som är fördelade mellan kontoren i Lund och Karlshamn. Bolagets tre fokusområden är medicinteknik, process- och verkstadsindustrin. EC Konsult har funnits sedan 1985 och har kunder som Gambro, Södra, ABB och Assa Abloy Besam.

ESS-upphandlingen gäller mjukvaruutveckling av kontrollsystem som ska se till att anläggningens alla delar fungerar. Om avtalet visar sig generera mindre än 1.000 konsulttimmar kommer dessa fördelas jämnt mellan de bolag som vunnit upphandlingen. Allt över det kommer bolagen som redan vunnit få konkurrera om.

Även HiQ Skåne är med och delar på uppdraget från ESS.

Anna_Kleine– Det är jätteroligt att vi vunnit detta avtal och lokalt i Skåne få vara delaktig i världsledande partikelforskning, säger vd Anna Kleine till Rapidus.

HiQ Skåne sysselsätter ett 100-tal konsulter och flyttade i våras sitt skånska kontor till Malmö. Under nästa år planerar bolaget att rekrytera ytterligare 30 personer. HiQ Skåne fokuserar på tillverkande industri, handel, telekom, bank och finans.

Klicka här för att se hela listan på bolag som vunnit IT-upphanldingen.

Emily Binks

17 bolag, varav en handfull skånska, delar på kakan i en färsk ESS-upphandling av IT-konsulttjänster. De ska nu bygga mjukvara som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]