måndag 29 april 2024

inloggad som

Danska SynAct Pharma ska ha färdig produkt 2018

Danska noterade bioteknikbolaget SynAct Pharma på Medicon Village kommer, enligt styrelseordförande Thorbjørn Bjerke, under 2018 ha en produkt klar för marknaden. Därmed börjar ledningen redan nu överväga en eventuell framtida försäljning av bolaget.

– Det kommer vara upp till aktieägarna vid den tidpunkten, säger Thorbjørn Bjerke till Rapidus.

SynAct Pharmas huvudfokus är utveckling av läkemedelskandidaten AP1189 mot hudsjukdomen psoriasis. Ungefär 30 procent av de som drabbas av psoriasis utvecklar den kroniska, inflammatoriska ledsjukdomen, psoriasisartrit, som läkemedlet ska motverka.

Sedan introduktionen på Aktietorget har börsvärdet ökat från 46 miljoner danska kronor till över 63 miljoner. Patentet för AP1189 är numera också godkänt i USA och Europa. Det är snabbt jobbat för ett nyligen noterat bioteknikbolag att få en produkt klar så fort, men historien går tillbaka till 2012. Då bildades SynAct Pharma på Nordsjälland baserat på inköpta rättigheter.

SynAct Pharma är en avknoppning från Action Pharma, som sålde sin ledande läkemedelskandidat till amerikanska Abbott för 110 miljoner dollar år 2012. Vd är Jeppe Øvlesen.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Danska noterade bioteknikbolaget SynAct Pharma på Medicon Village kommer, enligt styrelseordförande Thorbjørn Bjerke, under 2018 ha en produkt klar för marknaden. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.