torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Cancerbolag värvar från Baxter och CeDe Group

Börsaktuella ChemoTech i Lund nyanställer inför stundande listning på First North. Bland rekryteringarna syns personer från Baxter och CeDe Group.

I december går ChemoTech in på First North. Inför det gör bolaget en listningsemission på 16 miljoner kronor, varav 10 miljoner är säkrade på förhand. Tillväxt i Asien står högst på agendan och det är inför detta och noteringen som bolaget stärker ledningen med tre nyckelroller.

Ny ekonomidirektör är sedan två veckor tillbaka Cajsa Wramdemark, som de senaste åren arbetat som controller och ekonomichef på CeDe Group och Consafe Logistics. 

I december tillträder Kristina Hansson posten som chef för kliniska affärer. Hon kommer senast från Baxter med ansvar för kliniska utvärderingar. Tidigare har hon arbetat för både Gambro Lundia och AstraZeneca i Lund. 

– Kristina börjar i samband med att vårt kliniska arbete accelereras i Indien och Europa, säger ChemoTechs vd Mohan Frick. 

Till tjänsten som ny produkt- och kvalitetschef har Johan Marnfeldt anställts. Han har tidigare arbetet med produkt- och affärsutveckling på Svep Design Center och Lundinova, där han också var delägare. 

I november inleds teckningsperioden för ChemoTechs listningsemission. Går allt enligt plan blir första handelsdag i december. 

ChemoTechs medicinteknik, kallad IQwave, är en vidareutveckling av en redan EU-godkänd elektrokemoterapeutisk behandling. Med korta, intensiva elektriska impulser görs membranet på cancercellerna ogenomträngligt, vilket betyder att cellgift fungerar med bara fem procent av den normala toxiska nivån.

Metoden används redan i Indien, där en expansion förbereds och tre personer ska rekryteras. Bolaget planerar även en lansering i Iran och Filippinerna, samtidigt som man förbereder kliniska studier i samarbete med sjukhus i Skandinavien. 

Efter nyanställningarna har bolaget åtta anställda i Sverige och Indien.

Jennie Lorentsson

Börsaktuella ChemoTech i Lund nyanställer inför stundande listning på First North. Bland rekryteringarna syns personer från Baxter och CeDe Group. I december […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.