fredag 23 februari 2024

inloggad som

Cancerbolag värvar från Baxter och CeDe Group

Börsaktuella ChemoTech i Lund nyanställer inför stundande listning på First North. Bland rekryteringarna syns personer från Baxter och CeDe Group.

I december går ChemoTech in på First North. Inför det gör bolaget en listningsemission på 16 miljoner kronor, varav 10 miljoner är säkrade på förhand. Tillväxt i Asien står högst på agendan och det är inför detta och noteringen som bolaget stärker ledningen med tre nyckelroller.

Ny ekonomidirektör är sedan två veckor tillbaka Cajsa Wramdemark, som de senaste åren arbetat som controller och ekonomichef på CeDe Group och Consafe Logistics. 

I december tillträder Kristina Hansson posten som chef för kliniska affärer. Hon kommer senast från Baxter med ansvar för kliniska utvärderingar. Tidigare har hon arbetat för både Gambro Lundia och AstraZeneca i Lund. 

– Kristina börjar i samband med att vårt kliniska arbete accelereras i Indien och Europa, säger ChemoTechs vd Mohan Frick. 

Till tjänsten som ny produkt- och kvalitetschef har Johan Marnfeldt anställts. Han har tidigare arbetet med produkt- och affärsutveckling på Svep Design Center och Lundinova, där han också var delägare. 

I november inleds teckningsperioden för ChemoTechs listningsemission. Går allt enligt plan blir första handelsdag i december. 

ChemoTechs medicinteknik, kallad IQwave, är en vidareutveckling av en redan EU-godkänd elektrokemoterapeutisk behandling. Med korta, intensiva elektriska impulser görs membranet på cancercellerna ogenomträngligt, vilket betyder att cellgift fungerar med bara fem procent av den normala toxiska nivån.

Metoden används redan i Indien, där en expansion förbereds och tre personer ska rekryteras. Bolaget planerar även en lansering i Iran och Filippinerna, samtidigt som man förbereder kliniska studier i samarbete med sjukhus i Skandinavien. 

Efter nyanställningarna har bolaget åtta anställda i Sverige och Indien.

Jennie Lorentsson

Börsaktuella ChemoTech i Lund nyanställer inför stundande listning på First North. Bland rekryteringarna syns personer från Baxter och CeDe Group. I december […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.