måndag 29 april 2024

inloggad som

Danska RhoVac påbörjar kliniska studier i år

|  
|  

Det danska cancervaccinbolaget RhoVac från Hørsholm på norra Själland har fått tillstånd för kliniska studier som ska påbörjas i år. Samtidigt har bolagets börsvärde på svenska Aktietorget mer än fördubblats sedan noteringen i våras.

RhoVacs huvudfokus är utvecklingen av ett cancervaccin som begränsar spridning av tumörer och bolagets framgång kan innebära att det blir uppköpt inom två år.

RhoVac noterades den 9 mars i år och värderades då till 30 miljoner danska kronor. Men redan i september hade börsvärdet på Aktietorget stigit till över det dubbla.

Vd Anders Ljungquist är nu övertygad om att en framgångsrik så kallad toxikologisk studie, som är nödvändig för att få tillstånd för kliniska studier fas I/IIa, kan genomföras. Det efter ett möte med danska Sundhedsstyrelsen.

– Det betyder att vi redan i år kan komma igång med de kliniska fas I/IIa-studier om lungcancer, säger Anders Ljungquist till Rapidus.

Han uppger att bolaget kommer behöva mer kapital för de avslutade kliniska studierna, förutsatt att de första faserna faller väl ut.

– Det vet vi 2018, då vi måste utvärdera om vi själva ska gå vidare och resa mer kapital – eller om vi ska förbereda bolaget på en försäljning, säger Anderes Ljungquist.

Klik her for dansk version af artikeln

Keld Broksø

Det danska cancervaccinbolaget RhoVac från Hørsholm på norra Själland har fått tillstånd för kliniska studier som ska påbörjas i år. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.