torsdag 25 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Xintela och Watersprint

Rickard Mosell börjar som affärsutvecklare i oktober på noterade Lundabolaget Xintela, där han även är medgrundare och delägare. Han lämnar stolen som tillförordnad vd för Ideon AB, men sitter kvar som vd för Ideon Innovation AB på en halvtidstjänst året ut. Rekryteringen av ny vd till Ideon Innovation ska ske innan årsskiftet medan posten som vd för Ideon AB kommer att stå tom i väntan på att organisationen av det nya utvidgade Ideon blir klar.

Linda Kokkola kliver upp som vd för Lundabolaget Watersprint. Hon tar över efter Anders Ruland som fortsätter arbeta inom bolaget som teknisk chef. Linda Kokkola har ett förflutet inom Ericsson där hon arbetat med utvecklingen av bolagets mobilnät. Senast har hon arbetat som rådgivare i Taiwan åt innovationsbolag som velat etablera sig i Asien. Watersprint utvecklar en vattenreningsteknik med en kombination av LED-genererat UV-ljus och nanoteknik.

Karin von Wachenfeldt lämnar ordförandeposten på Lundabaserade Medicon Valley Inhalation Consortium för att kunna lägga mer tid på Truly Translational, där hon är vd. Karin von Wachenfeldt ersätts tillfälligtvis av Henri Hansson, storägare i Medeonbolaget Galenica. Såväl Galenica som Truly Translational är medlemmar i Medicon Valley Inhalation Consortium, som agerar gemensamt marknadsförings- och projektbolag men där själv utvecklingsarbetet utförs av medlemsföretagen. 2015 omsatte MVIC drygt tio miljoner kronor.

 

Rickard Mosell börjar som affärsutvecklare i oktober på noterade Lundabolaget Xintela, där han även är medgrundare och delägare. Han lämnar stolen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.