onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Copenhagen Fintech sjösätts och får vd i dag

Senare i dag pekas första vd:n för nybildade Copenhagen Fintech ut. Redan nu står det klart att organisationen, som backas upp av såväl Finansforbundet som Finansrådet, kommer rikta blicken mot Skåne och Stockholm.

– Namnet till trots ska allt inte nödvändigtvis vara koncentrerat till Köpenhamn. Våra initiativ kommer också gå över sundet till Skåne och till Stockholm, som har en stark fintech-miljö, säger Vibeke Rittmann Petersen, direktör för fackliga Finansforbundet, som är en av parterna bakom den nya organisationen.

Copenhagen Fintech backas även upp av branschorganisationen Finansrådet samt en rad företag och universitet. Organisationen är resultatet av en sammanslagning av Copenhagen Fintech Innovation and Research, samt Copenhagen Fintech Hub. Målet är att stärka klustret av IT-bolag inriktade på finansmarknaden. Sektorn väntas de närmaste åren växa med 5.000 nyanställda.

Copenhagen Fintechs verksamhet ska fokusera på att skapa nätverk, anordna konferenser och seminarier samt program med mentorer. I arbetsbeskrivningen för den nya vd:n står det dessutom att hen ska fungera som internationell talesperson för nordiska teknikbolag riktade mot finansmarknaden. Ett sekretariat byggs upp i Köpenhamn med 3-7 anställda. Budgeten för Copenhagen Fintech beror på hur många sponsorer och hur mycket projketbidrag organisationen lyckas landa.

– Själva utvecklingen av ny teknik överlåter vi åt företagen. Copenhagen Fintech är inte tänkt att generera vinst utan att främja tillväxten i sektorn, säger Vibeke Rittmann Petersen.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Senare i dag pekas första vd:n för nybildade Copenhagen Fintech ut. Redan nu står det klart att organisationen, som backas […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.