måndag 6 maj 2024

inloggad som

Bosch närmar sig 100 anställda i Lund…

Samtidigt som Volvo Cars slår upp portarna till sin nya utvecklingsavdelning på Ideon värvar Bosch drösvis med ingenjörer för att utveckla mjukvara åt bilindustrin. Biträdande kontorschef Carl Gustavsson räknar med att så snart som möjligt bli 100 anställda i Lund.

– Vi kommer att rekrytera ytterligare ungefär 25 mjukvaruutvecklare i snabbast hållbara möjliga takt, säger Carl Gustavsson till Rapidus.

Bosch arbetar med visionen att bilkupén ska bli vårt tredje hem och kunna kopplas ihop med arbetsplatsen och bostaden. Här spelar utvecklingen på Ideon en nyckelroll.

– Multimedia i bilar utgör med infotainment den största delen av verksamheten i Lund säger Sony Mobile-veteranen Henrik Enckell, projektledare och en av nio ursprungliga personer som drog igång Bosch verksamhet på Ideon i januari 2016.

I slutet av augusti avslöjade Rapidus att Volvo Cars tar över 35 anställda från Intels nedlagda utvecklingsavdelning i Lund. Även där är utvecklingen delvis inriktad på infotainment i bilens kontrollpanel, samt aktiv säkerhet som automatiska bromssystem.

Bosch sysselsätter i nuläget knappt 80 personer vid kontoret i Lund.

Cathrin Frisemo
Erik Olausson

Samtidigt som Volvo Cars slår upp portarna till sin nya utvecklingsavdelning på Ideon värvar Bosch drösvis med ingenjörer för att utveckla […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.