onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Rethinking Care tar in 20 miljoner inför notering

Rethinking Care har säkrat tolv miljoner kronor till sin listningsemission. Pengarna adderas till de åtta miljoner bolaget tog in i somras.

Det IT-inriktade sjuk- och hälsovårdsbolaget Rethinking Care tog under sommaren in åtta miljoner kronor i bryggfinansiering i två steg. Inför den kommande listningen på First North har ytterligare tolv miljoner kronor säkrats genom teckningsoptioner.

Vd Fredrik Thafvelin kan därmed summera 20 miljoner kronor på kontot, från 43 olika parter. Bland de större investerarna syns Swedish Growth Fund och Almi Invest Syd, som vardera gått in med tre miljoner kronor i olika steg, övriga investerare är inte officiella.

– Det är i huvudsak svenska investerare men också ett par norska. Det har varit ett stort intresse för emissionerna och vi är nöjda, säger Fredrik Thafvelin till Rapidus.

Teckningsperioden är satt till mitten av november och noteringen planeras till andra halvan av december. Rethinkning Care bildades genom en sammanslagning av ett antal befintliga bolag till en koncern och säljer främst IT-stöd för företagshälsa, vård och förebyggande åtgärder. Rethinking Care har i dagsläget runt 15 anställda men räknar med att ha dubblat personalstyrkan till årsskiftet.

Rethinking Care har sätet i Lund men merparten av de anställda i Stockholm.

Jennie Lorentsson

Rethinking Care har säkrat tolv miljoner kronor till sin listningsemission. Pengarna adderas till de åtta miljoner bolaget tog in i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.