fredag 1 mars 2024

inloggad som

Arenor åker snålskjuts på Greater Copenhagen

Inom fem år ska Malmö Arena och nybyggda Royal Arena i Ørestad stå värdar för ett större, gemensamt sportarrangemang. Det räknar turismorganisationen Wonderful Copenhagen med. Och det är Greater Copenhagen-samarbetet som ska smörja maskineriet.

Enligt flera källor till Rapidus utgör Greater Copenhagen-samarbetet startpunkten för kontakterna mellan den svenska och danska arenan. Regionerna, som även ingår i Greater Copenhagen-organisationen, är i många fall drivande när det handlar om att attrahera stora internationella begivenheter.

– Det korta avståndet mellan Royal Arena och Malmö Arena ger möjligheter till exempel i slutspelsomgångar, säger arrangören Sport Event Denmarks vd Lars Lundov till Rapidus.

Royal Arena byggs just nu i Ørestad och öppnar under första kvartalet 2017.

– Ett konkret gemensamt arrangemang kan vara att få hit EM eller VM i handboll inom fem års tid. Det är realiserbart på bägge sidor sundet, säger Wonderful Copenhagens chef Mikkel Aarø-Hansen.

De första två arrangemangen som bokats i Köpenhamns nya arena är Malmö Arena inte alls inblandad i: kortbane-VM i simning 2017 och ishockey-VM 2018, som istället sker i samarbete med Jyska Bank Boxen på Jylland, ett par timmars bilfärd från Köpenhamn.

– Vi hade en positiv dialog med Malmö Arena om ishockey-VM 2018 men utan framgång eftersom det svenska hockeyförbundet ställde orimliga ekonomiska krav. Generellt har vi upplevt en stor välvilja från Malmö och det vill vi bygga vidare på i arbetet med att locka stora arrangemang till Greater Copenhagen, säger Mikkel Aarø-Hansen.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

 

Inom fem år ska Malmö Arena och nybyggda Royal Arena i Ørestad stå värdar för ett större, gemensamt sportarrangemang. Det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.