lördag 11 maj 2024

inloggad som

Skarpt läge för skånsk investeringsalgoritm

Till hösten sjösätts en fond i Luxemburg om 30 miljoner euro. Pengarna ska investeras enligt algoritmer från det anonyma lilla Lundabolaget Cimalgo, med Balder-grundaren Erik Selin i ägarlistan.

Cimalgo utvecklar en algoritm för automatiserad aktieförvaltning. Metoden bygger på att man kopplar upp sig mot en av världens största databaser för aktiehandel, Bloombergs, och att en robot sedan genom en unik algoritm räknar ut vilka aktier och vid vilken tidpunkt det är bäst att köpa och sälja.

– Planen är att fonden ska lanseras i början av oktober. Vi ska träffa investerare nu i september och målsättningen är att ha en startplåt på 30 miljoner euro, säger Jesper Mårtensson som är fondbolagets styrelseordförande.

Jesper Mårtensson är även ledamot i Cimalgos styrelse samt affärsutvecklare på Erik Selin Fastigheter AB. I april kunde Rapidus berätta att Erik Selin, vd för fastighetsbolaget Balder och styrelseledamot i finanskoncernen Collector, gick in med sex miljoner kronor i Cimalgo. Han blev därmed ägare till 25 procent av bolaget.

Grundare av Cimalgo och den som tagit fram algoritmen och metoden – som går under benämningen CIM-metoden – är Leif G Bohman med bas i Lund.

Magnus Erlandsson

Till hösten sjösätts en fond i Luxemburg om 30 miljoner euro. Pengarna ska investeras enligt algoritmer från det anonyma lilla […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen