fredag 19 april 2024

inloggad som

Tibia Konsult fimpar satsning på gehörsträning från Malmö

2011 satsade finansmannen Sten K Johnson tre miljoner kronor i MusicalEar och blev därmed hälftenägare av bolaget, grundat av två lärare på musikhögskolan i Malmö. Men efter sex år har MusicalEar inte fått fart på försäljningen av sin mjukvara för gehörsträning och nu ger Sten K Johnsons efterlevande söner upp hoppet.

Enligt årsredovisningen för Tibia Konsult, som kontrolleras av Sten K Johnson söner Anders och Kristian Bergstrand, har samtliga aktier i MusicalEar sålts. Ensam ägare till MuscialEar är i dag Agent A, ett fåmansbolag där MusicalEars styrelseordförande Sophie Persson sitter på de flesta ledande positioner. Sophie Persson sitter även i styrelsen för Serstech i Lund och Scan Filter i Eslöv.

MusicalEar startades av musikhögskolelärarna Björn Roslund och Carl-Axel Andersson 2010 och har som mest haft en anställd. Programvaran MusicalEar var tänkt som ett pedagogiskt komplement till det etablerade notredigeringsprogrammet Sibelius, och kunderna främst gymnasie- och högskolor. 2012 hade en musikhögskola i Mexico City börjat använda mjukvaran för gehörs- och notträning.

Nettoomsättningen var runt 100.000 kronor årligen de första åren, men har därefter successivt minskat. Resultatet efter finansiella poster har pendlat mellan -0,5 och -1,8 miljoner kronor. Enligt MuscialEars senaste årsredovisning var resultatet 2015 nära noll. Där skriver också ledningen att ”Agent A har för avsikt att stötta MusicalEar finansiellt det närmaste året.”

Rapidus har utan framgång försökt nå såväl Sophie Persson som företrädare för Tibia Konsult.

Elisabet Ottosson

2011 satsade finansmannen Sten K Johnson tre miljoner kronor i MusicalEar och blev därmed hälftenägare av bolaget, grundat av två […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.