lördag 20 april 2024

inloggad som

Trialbee värvar tungt till styrelsen – och expanderar till Polen

Ulf Wiinberg med bakgrund hos amerikanska Wyeth och som vd för danska Lundbeck, blir ny styrelseordförande för Trialbee. Samtidigt har Malmöbolagets försäljning fördubblats – under första halvan i år var nettoomsättningen lika stor som under hela 2015.

Trialbee har utvecklat en webbaserad plattform med tillhörande app som underlättar rekrytering och kommunikation med patienter samt datahantering under och efter kliniska studier. Bolaget sysselsätter ett 20-tal anställda i Malmö och en handfull vid ett nyöppnat kontor för mjukvaruutveckling i Polen.

Tobias - CEO– Ulf Wiinberg kompletterar vår styrelse med sin gedigna kommersiella erfarenhet från den internationella läkemedelsbranschen. Dessutom får vi stark medicinsk erfarenhet med vår nye ledamot Lars Birgerson, som bland annat har varit ansvarig för medicinsk forskning vid läkemedelsjätten Bristol-Myers Squibb, säger vd Tobias Folkesson till Rapidus.

2015 ökade Trialbees nettoomsättning till sju miljoner kronor, från två miljoner kronor året tidigare. I år har försäljningen fördubblats och uppgår vid halvårsskiftet till runt sju miljoner kronor. Resultatet är fortfarande negativt, men det är medvetet menar Tobias Folkesson.

– Vi hade kunnat nå lönsamhet nu, men tycker det är viktigare att investera i fortsatt utveckling av vår teknikkärna. Vi bygger för fortsatt expansion, säger han.

De senaste två åren har Trialbees digitala tjänster använts för att rekrytera och hantera 100.000 patienter i ett 20-tal länder i närmare 50 studier. Bland kunderna finns globala läkemedelsföretag som AstraZeneca och Johnson & Johnson.

Bolaget grundades 2010 av före detta Sony Ericsson-anställda Tobias Folkesson och Jonas Billing. Bland ägarna finns Industrifonden och Jan Barchans bolag Briban Invest, som förra året gick in med 40 miljoner kronor.

Elisabet Ottosson

Ulf Wiinberg med bakgrund hos amerikanska Wyeth och som vd för danska Lundbeck, blir ny styrelseordförande för Trialbee. Samtidigt har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.