måndag 26 februari 2024

inloggad som

Ny delägare kliver in i TimeZynk

TimeZynk tar in knappt två miljoner kronor i nyemission. Med kapitalresningen går försäljningschefen Ken Engström in som ny delägare i bolaget.
TimeZynk, ett Malmöföretag som startade 2010, har utvecklat ett affärssystem som förenklar schemaläggning, planering och tidsrapportering. Det finns både som webblösning och som mobilapp.

– Vi kom med en ny version av TimeZynk förra sommaren med stöd för fler anställda och mer komplexa avtal. Det har slagit väl ut och vi har sett en trend med fler och fler större kunder under våren, säger TimeZynks vd Johan Heander till Rapidus.

Bland annat märker TimeZynk en ökad efterfrågan från boenden för ensamkommande flyktingbarn, som behöver bemanning dygnet runt, och företag inom service och infrastruktur. Den nya versionen har större flexibilitet och går enklare att anpassa efter mer komplexa arbetsförhållanden och kan också användas som lön- och fakturaunderlag.

– Det är tunga kostnader att utveckla systemet och anpassa det för större kunder, och det är där kapitaltillskottet kommer att användas, säger Johan Heander.

Han står för hälften av kapitaltillskottet tillsammans med Ken Engström och ytterligare en delägare som själv jobbar i bolaget.

TimeZynks kunder finns främst i Sverige men även i Norge och Danmark. Systemet finns även på engelska och kan användas globalt.

– Svenska tidsrapporteringskrav är mer komplexa på grund av bland annat kollektivavtal, så egentligen är det enklare att anpassa det till företag utanför Sverige, säger Johan Heander.

Bland investerarna i TimeZynk finns Jan Andersson, tidigare vd på ReadSoft, Vestas vice ordförande Lars Josefsson, Hans Stråberg, styrelseledamot på Investor samt SAS koncerndirektör Carina Malmgren Heander. Företaget har fyra anställda. Under 2015 var omsättningen 2,6 miljoner kronor och resultatet -2,8 miljoner.

Cathrin Frisemo

TimeZynk tar in knappt två miljoner kronor i nyemission. Med kapitalresningen går försäljningschefen Ken Engström in som ny delägare i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.