tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Tetra Pak flyttar IT-utveckling till Lund

Efter fjolårets köp av en fastighet i anslutning till anläggningen vid Ruben Rausings gata är Tetra Pak i full färd med att centrera sin skånska verksamhet till södra Lund. Bland annat flyttas industrijättens interna IT-avdelning hit från Malmö.

TetraPak betalade 144 miljoner kronor för fastigheten, som bland annat hyst kontraktsforskningsbolaget Trial Form Support. Affären med Vasakronan blev offentlig i oktober och innebär att TetraPak utökar sin kontorsyta i området med drygt 6.000 kvadratmeter.

Inräknat de IT-anställda i Malmö och personal som i dag sitter på andra håll i Lund handlar det om 1.200 arbetsplatser som flyttas till den befintliga anläggningen och den nyinköpta fastigheten vid Ruben Rausings gata.

Eva Milton– Det sker successivt fram till 2018. Vi har fortfarande andra hyresgäster kvar i huset, säger Tetra Paks kommunikationschef Eva Milton till Rapidus.

Totalt har Tetra Pak i dag cirka 3.500 anställda i Skåne. Efter nedläggningen av en fabrik i Lund som tillverkat dryckesförpackningar sjönk omsättningen i den svenska grenen av Tetra Pak-koncernen något till 14,6 miljarder under 2015. I årsbokslutet skriver ledningen att de räknar med minskade försäljningsvolymer även för 2016.

Erik Olausson

Efter fjolårets köp av en fastighet i anslutning till anläggningen vid Ruben Rausings gata är Tetra Pak i full färd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad