tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Miljardvärderat TikoMed får in nya ägare

Läkemedelsföretaget TikoMed tar in två miljoner kronor i en emission som värderar bolaget till över 1,3 miljarder kronor. Bakom finansieringen står Göran Groth, ägare av Horns Säteri, och Caroline Hamilton genom W Hamilton Drift & Förvaltning.

– Vi tror att det kan bli en värdefull produkt, säger Göran Groth till Rapidus.

Göran Groth, som är försäkringsdirektör och tidigare ordförande i Svensk Fågel, har investerat i life science-bolag i Stockholmsområdet men fram tills nu inte i något Skånebaserat företag.

TikoMed har säte i Viken och forskningsenhet i Uppsala Science Park. Bolaget utvecklar läkemedelskandidater för behandlingar av svåra sjukdomar, däribland substansen TM-700 mot kritisk ischemi som orsakas av otillräcklig blodtillförsel i någon del av kroppen. TikoMeds läkemedelskandidat stimulerar kroppen att tillverka nya blodkärl i dessa områden.

Parallellt med kapitalresningen lämnar Anders Milton posten som ledamot och styrelseordförande i TikoMed. Istället tar styrelseledmoten Ulf Brasen över ordförandeklubban.

Hanna Sigeman

Läkemedelsföretaget TikoMed tar in två miljoner kronor i en emission som värderar bolaget till över 1,3 miljarder kronor. Bakom finansieringen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad