fredag 23 februari 2024

inloggad som

Triomed ökar takten – har tagit in 15 miljoner i år

Medicinteknikbolaget Triomed har nu avslutat vårens kapitalresning, som genom två emissioner tillfört bolaget 15 miljoner kronor. Bolaget har just expanderat sitt kontor på Ideon med 250 kvadratmeter och framöver räknar ledningen med att ta in 22-24 miljoner kronor om året, bland annat för att bekosta lanseringen av bolagets bärbara dialysmaskiner.

Som Rapidus skrev om i februari tog Triomed in sex miljoner kronor i den första emissionsrundan. De nio miljoner som nu trillat in kommer även de i huvudsak från de befintliga ägarna Paul Frankenius genom Frankenius Equity och medgrundaren Anders Helmner.

anders wallenås– Vi kommer fortsätta göra en eller två nyemissioner om året, som framöver kommer ligga på ungefär 22-24 miljoner per år, säger Anders Wallenås, vd och medgrundare för Triomed.

Det är en rejäl uppväxling mot tidigare. 2014 tog bolaget inte in något riskkapital alls, under 2015 nöjde sig ledningen med 12 miljoner kronor.

Triomed utvecklar bärbar dialysutrustning för patienter med hjärt- och njursjukdomar. Utrustningen Carry Life Cardio tillför och stabiliserar mängden glukos hos patienter med hjärtfel, och har under våren testats genom kliniska studier i tyska Heidelberg. Nu håller resultaten från studien på att samlas in, och produkten förväntas nå marknaden under 2017. Triomeds andra produkt, Carry Life Renal, är riktad mot patienter med nedsatt njurfunktion och har inte kommit lika långt i utvecklingen. Kliniska studier planeras efter sommaren.

– Allt rullar på enligt projektplanen. Det innebär att vi under 2-3 år kommer ha en ganska blygsam omsättning, för att under 2018 eller 2019 få en betydande ökning, säger Anders Wallenås.

Femton personer arbetar i dag med Triomed. Under året siktar ledningen på att växa med ytterligare fyra personer. Företaget grundades 2005 av Anders Helmner, Anders Wallenås och Lars Wramner. Bland ägarna finns Almi Invest Syd.

Hanna Sigeman

Medicinteknikbolaget Triomed har nu avslutat vårens kapitalresning, som genom två emissioner tillfört bolaget 15 miljoner kronor. Bolaget har just expanderat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.